» » » Donatie de 26,9 milioane de euro marca Melinda si Bill Gates


Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, domnul Valerian Vreme, a semnat un protocol de colaborare cu Fundatia  IREX România (International Research & Exchanges Board) si cu Asociaţia Naţionala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din România (ANBPR). Acesta isI propune sa promoveze bibliotecile publice in cadrul programului Biblionet ca centre de resurse informationale si de acces la e-Guvernare.
Programul Biblionet, finantat de fundatia “Bill si Melinda Gates”, are o valoare totala de 26,9 milioane de dolari. A fost demarat în 2009 si se va desfasura pe o perioada de cinci ani. Pâna la aceasta ora 795 de biblioteci publice au fost echipate cu 3.318 computere cu acces public la internet. În cadrul programului, s-a asigurat pâna acum formarea a 905 bibliotecari în domeniul tehnologiei informatiei. Bibliotecile care fac parte din programul Biblionet sunt dotate cu calculatoare, imprimante, scannere, videoproiectoare si retele wi-fi, ele functioneaza deja ca hotspot-uri, fiind o completare a programului Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) de instalare a hotspot-urilor în toate judetele tarii. Prin acest protocol, MCSI va folosi o retea de acces la internet existenta deja, astfel încât nu va trebui sa investeasca suplimentar într-o retea paralela. Totodata, având în vedere ca bibliotecile sunt institutii publice care ofera servicii gratuite pentru comunitate, se va diminua decalajul digital dintre mediul urban si cel rural.
„MCSI se va sincroniza cu IREX România si ANBPR pe palierul de informatizare a societatii prin desemnarea unei persoane care va mentine o legatura permanenta cu cele doua organizatii. De asemenea, vom identifica axe de finantare din fonduri europene pe care sa le derulam pentru bibliotecile nationale din România, precum si  pentru ONG-urilor atasate”, a adaugat ministrul Valerian Vreme. La semnarea protocolului au participat doamna Siri Oswald, ofiter de program pentru departamentul Librarii Globale al fundatiei Bill&Melinda Gates, Paul Baran, director de program în cadrul IREX România si Doina Popa, presedinte al ANBPR.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO