» » » » » „Lovituri“ perfecte la Luceafărul şi BRD


Poliţiştii băcăuani nu au reuşit să-i depisteze pe autorii jafurilor de la magazinul de bijuterii de la complexul Luceafărul, produs în urmă cu un an şi jumătate în urmă, dar nici pe individul care a dat lovitura la sucursala BRD de pe strada Ştefan cel Mare din Bacău, în luna februarie a acestui an. Într-un răspuns oficial, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bacău ne asigură că cercetările continuă faţă de aceste fapte.

Marile jafuri ale Bacăului nu au încă vinovaţi care să fie traşi la răspundere. Pe 20 ianuarie 2013, cinci persoane au intrat la parterul Magazinului Luceafărul, unde sunt standurile cu bijuterii şi au sustras, potrivit reclamaţiilor făcute de patroni, aproximativ 10 kilograme de bijuterii din aur. La acea dată s-a vehiculat că hoţii ar fi avut complici printre angajaţii magazinului, dar pista a rămas încă neelucidată. Anul acesta, pe 20 februarie, un individ mascat a intrat cu un pistol de jucărie şi un şpray paralizant în sucursala BRD de pe strada Ştefan cel Mare. Angajata băncii, singură în sediu la acea dată, i-a predat hoţului o pungă de bani. În ciuda mobilizării unor efective de sute de poliţişti, jandarmi şi forţe speciale, jefuitorul a scăpat fără probleme.

„Referitor la infracţiunea de furt calificat din incinta Complexului comercial „Luceafărul“ şi la infracţiunea de tâlhărie produsă în dauna BRD-SG, va informăm că poliţiştii din cadrul Inspectortului de Poliţie Judeţean Bacău desfăşoară activităţi de cercetare pentru identificarea şi prinderea făptuitorilor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău. În conformitate cu prevederile articolului 305 din Codul de Procedură Penală în vigoare, organul de cercetare penală dispune începerea urmăririi penale cu privire la faptă. Noua reglementare nu mai permite începerea urmăririi penale direct faţă de o persoană, nici în situaţia în care este indicată în actul de sesizare. Când din datele şi probele existente  în cauză rezultă indicii rezonabile că o anumită persoană a săvârşit fapta pentru care s-a început urmărirea penală, procurorul dispune ca cercetarea să se facă faţă de aceasta, care dobândeşte calitatea de suspect“, se arată în răspunsul transmis de IPJ Bacău.

Citeste mai mult: adev.ro/n79fqm

About Daniel Gorun

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO