» » » » » Traian Băsescu: România nu va trece frontiera de răsărit cu armata


Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică seara, că România va face tot posibilul pentru a proteja suveranitatea granițelor Republicii Modova, dar nu vom intra niciodată cu armata acolo. Șeful statului a mai precizat că pe basarabeni îi așteaptă o perioadă dificilă din cauza Transnistriei.
"Republica Moldova va trece în perioada următoare printr-o perioadă de provocări la adresa sa, generate din Transnistria, în mod categoric. Dar, când spun că România va respecta neutralitatea R. Moldova înseamnă că o vom respecta pentru că aşa scrie în Constituţia R. Moldova. Nu poţi să intri nici cu armata peste ei, sunt un stat neutru. Dacă vreodată vor vrea să se unească cu România, va trebui să fie votul lor, dar nu cu armata se intră acolo şi niciodată România nu va trece frontiera de răsărit cu armata", a declarat Băsescu duminică seara, la B1 TV.
Referitor la sprijinul românilor de peste Prut, președintele spune că cea mai bună metodă de a-i ajuta este sprijinirea ânvîțământului în limba română din Transnistria. "Sunt câteva sute de profesori care predau la cele opt şcoli de limbă română din Transnistria, au salarii de mizerie şi locuiesc în nişte cămine ca să poată să-i înveţe pe copii limba română (...) Ce-ar fi dacă guvermul României ar da acestor profesori în plus faţă de salariul lor din R. Moldova 100 de euro pe lună? Aşa putem apăra R. Moldova şi românismul din Transnistra, pentru că nimeni nu ne-ar ierta o invadare a R. Moldova", a conchis preşedintele.

citeste integral pe ZIUAnews.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO