» » » » Prezenta slaba a onestenilor la vot


Onestenii nu s-au prea inghesuit pentru alegerea unuia dintre cei 32 de europarlamentari, de la primele ore ale diminetii, dar si in timpul amiezii strazile fiind aproape pustii. Totusi, putine persoane, mai ales din rândul pensionarilor, au dorit sa fie primii la vot, asa cum s-a intâmplat si la Sectia de votare 147, amplasata la Scoala Gimnaziala „Sfântul Voievod Stefan cel Mare”, unde Ana B. (79 de ani), a fost prima care a votat, fix la ora 7,05.
Presedinta acestei sectii, Marieta Antoaneta Mocanu, le-a amintit fiecarui alegator ca nu are voie cu telefon mobil in cabina de vot. In cursul diminetii ea a declarat ca „majoritatea dintre persoanele care au venit la vot, in primele 2 -3 ore de la deschiderea sectiei, au fost pensionari”. O opinie asemanatoare, dar cu speranta ca in dupa-amiaza zilei alegerilor europarlamentare vor veni si tinerii, a avut si presedinta sectiei de votare 158, Mariana Raican.
Aici, la ora 14,00, prezenta la vot era de 19 la suta, mai mare decât la nivel national (care era sub 15 la suta). La sectia de votare 161, de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Onesti, la ora 15,00, votase 270 de alegatori dintr-un numar total de 1369. Primii care au votat la aceasta sectie au fost chiar membrii Comisiei de votare.
La Sectia 160 (aflata in aceeasi locatie), pâna in jurul orei 15,00, votase 235 de alegatori dintr-un total de 1.391, iar, pe listele suplimentare, au fost inregistrati 19 alegatori cu domiciliul in Bucuresti, Bacau, Sibiu, Darmanesti, Pralea, iar unul din municipiul Arad. Mentionam ca la vot au participat si oamenii politici din Onesti. Presedintele Organizatiei Locale Onesti a PNL, Constantin Lazar, a votat la sectia de la Casa de Cultura a Sindicatelor.
La sectia de votare de la Scoala Gimnaziala „Sfântul Voievod Stefan cel Mare” au fost inscrisi pe listelele de alegatori si si-au exercitat votul deputatul Valerian Vreme, presedintele Organizatiei Locale Onesti a Partidului Democrat Liberal, Stefan Martin, si fostul primar al Onestiului, Emil Lemnaru, iar actualul viceprimar al municipiului, Nicolae Gnatiuc, a votat la Sectia 170.
Ziarul Desteptarea – Bacau

About Daniel Gorun

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO