» » » » SUA trimit 600 de soldați în Polonia


Departamentul american al Apărării a anunțat marți desfășurarea rapidă a 600 de soldați în Polonia și în țările baltice pentru efectuarea unor aplicații militare comune cu aceste state, transmit agențiile AFP și Reuters.

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES ARHIVA
O companie alcătuită din 150 de soldați ai brigăzii 173 a trupelor aeropurtate, bazată în Italia, va sosi miercuri în Polonia, ceilalți 450 de soldați fiind așteptați în zilele următoare în Estonia, Letonia și Lituania, pentru a participa la aplicații care se vor desfășura în lunile următoare, a declarat contra-amiralul John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.
Washingtonul dorește astfel să-și reafirme angajamentul față de aliații săi din flancul estic al NATO în contextul tensiunilor cu Rusia generate de criza din Ucraina. 'Statele Unite își iau în serios obligațiile ce decurg din Articolul 5 al Tratatului Nord-Atlantic, deși acestea nu sunt exerciții NATO', a indicat oficialul american. 'Este un gest concret în direcția angajamentului pe care ni l-am asumat pentru securitatea Europei', a adăugat el.
AGERPRES/(AS — editor: Sorin Popescu)

About Daniel Gorun

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO