» » » » Obama: Rusia va fi izolată diplomatic



Barack Obama a anunțat, luni, că SUA va impune sancțiuni pentru șapte oficiali ruși și ucraineni, implicați în organizarea referendumului care a rupt Crimeea de Ucraina. Liderul de la Casa Albă a avertizat că dacă Rusia nu va înceta să se implice în Ucraina, vor exista sancțiuni suplimentare.

"Cum i-am spus, ieri, lui Vladimir Putin, referendumul din Crimeea a fost o violare a Constituției Ucrainei și a legilor internaționale și nu va fi recunoscut de SUA.

 Mai intâi, punem sancțiuni pentru câteva persoane responsabile, care au afectat integirtatea Ucrainei. Autorizez sancțiuni asupra oficialilor din Rusia și celor care au asigurat suport material, iar daca Rusia va continuia sa se implice în Ucraina, vom continua cu sancțiunile. În această seară, vicepreședintele va merge în Europa, unde se va întâlni cu partenerii NATO, Lituania, Estonia, Polonia sau Letonia, iar eu voi merge în Europa săptamâna viitoare. Rusia va fi izilată diplomatic și depinde de Rusia dacă va de-escalada situația sau o va amplifica. Ucraina și Rusia trebuie să discute. Noi discutăm cu guvernul ucrainean, care este deschis la dialog și la reforme. După cum i-am spus premierului Iaseniuk săptămâna trecută, SUA va fi alături de Ucraina, care trebuie să își asigure viitorul. Vom oferi suport economic Ucrainei și vom avea grijă ca statul să fie sigur și nimeni să nu se amestece în treburile sale interne", a declarat Barack Obama.

ZIUA

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO