» » » MAI a interzis pătrunderea în România a patru cetățeni maghiari timp de un an


MAI a anunțat luni că a decis interzicerea pătrunderii în România a patru cetățeni maghiari pe o perioadă de un an, a anunțat luni, la o conferință de presă, Monica Dajboc, purtător de cuvânt al ministerului.


Foto: (c) MIRCEA ROSCA / AGERPRES ARHIVA
Este vorba despre Tyrityan Zsolt, membru al organizației Oastea Haiducilor, Zagyva Gyorgy Gyula, membru Jobbik, Szavay Istvan, membru Jobbik și Mikolo Bela, membru al organizației Noua Garda Ungară, față de care organele competente au sesizat Curtea de Apel București în vederea declarării acestora ca indezirabili.
"Referitor la aceste persoane există indicii temeinice că fac parte din structuri implicate în activități de natură naționalist extremistă ce constituie riscuri la adresa ordinii publice și a securității naționale a României", a spus oficialul MAI.
De asemenea, autoritățile române au în vedere și alte persoane care desfășoară în mod sistematic pe teritoriul României astfel de acțiuni care contravin normelor comunitare și legislației naționale.

"Autoritățile române sunt hotărâte să aplice cu fermitate legislația în vigoare în toate cazurile în care cetățenii altor state prin declarații publice sau alte acțiuni încalcă direct sau instigă la nerespectarea Constituției și legilor țării", a mai precizat Dajboc.
Măsura anunțată de MAI a fost luată în baza legislației în vigoare, precum OUG 102/2005 privind libera circulație pe teritoriul României a cetățenilor statelor membre UE, legea referitoare la securitatea națională a României 51/1991.
Decizia este adoptată cu scopul preîntâmpinării producerii unor evenimente care să afecteze grav ordinea publică pe teritoriul României.
AGERPRES/(A,AS—autor: Mihaela Tudorache, editor: Mihai Simionescu)

AGERPRES

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO