» » » Patronul magaziunului Unirea, Dan Adamescu, executat silit


Unul dintre cei mai bogați români, Dan Grigore Adamescu, miliardarul care deține, printre altele, Unirea Shopping Center, pare să pornească pe urmele altor oameni de afaceri de top cărora nu le mai merg toate ca unse. În urmă cu câteva săptămâni, Tribunalul București a tăiat dintr-un foc, din averea lui Adamescu, aproape două milioane și jumătate de euro.
Decizia a venit în urma unui proces care a durat în jur de șapte ani. Încă din 2005, Adamescu a blocat proprietarilor unui spațiu pe care îl dețineau la parterul magazinului Unirea accesul către proprietatea lor. La înaintare a fost băgată firma de pază controlată de către omul de afaceri.
Proprietarii SC Stanbox Music SRL, societatea care deținea spațiul respectiv, în care funcționa magazinul cu același nume aveau de gând să facă renovări, să mobileze și să utileze magazinul cu tot ce era nevoie. Conform contractului, dețineau și cote indivize pentru căile de acces, așa că totul era cât se poate de clar și de legal. Doar că Dan Adamescu a considerat că este dreptul său să interzică accesul autovehiculelor.
După șapte ani de procese, Tribunalul București a stabilit că este un abuz. Și că acest abuz i-a costat pe proprietarii Stanbox aproape 10 milioane de lei.
„Admite în parte cererea precizată formulată de reclamanta SC STANBOX MUSIC SRL, cu sediul în Bucureşti, în contradictoriu cu pârâtele SC UNIREA SHOPPING CENTER SA cu sediul social în Bucureşti, şi SC ASTRA NOVA SECURITY SA, cu sediul în Bucureşti.
Obligă pârâtele, în solidar, la plata către reclamantă a sumei de 9.786.399,61 lei reprezentând despăgubiri pentru lipsa de folosinţă aferentă perioadei 11.05.2007 - 18.03.2013. Respinge cererea având ca obiect pretenţii aferente perioadei 05.11.2005 - 10.05.2007, constatând prescris dreptul material la acţiune.
Obligă pârâtele, în solidar, la plata către reclamantă a sumei de 317.051,02 lei, cheltuieli de judecată", se arată în sentința Tribunalului.
Și, pentru că Adamescu tot nu este dispus să-și plătească greșeala, a apărut încă o sentință: <
„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. încuviinţează executarea silită a titlului executoriu reprezentat de Sentinţa civilă nr. 6221/21.10.2013 pronunţată de Tribunalul Bucureşti - Secţia a Vl-a Civilă în toate formele prevăzute de lege. Autorizează creditoarea să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul executoriu. Fără cale de atac. Dată în cameră de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică azi, 26.11.2013">>.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO