» »Unlabelled » Antena 3, monitorizată de Comisia Europeană


Neelie Kroes stă cu ochii pe CNA, DNA şi presa din România Comisia Europeană urmăreşte cu atenţie situaţia presei din România, în special prin intermediul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), a declarat Neelie Kroes, comisarul european pentru Agenda Digitală, răspunzând unei interpelări din partea unui europarlamentar slovac din Grupul Socialiştilor şi Democraţilor.
„Comisia urmăreşte cu atenţie situaţia din România, în special prin intermediul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). Cel de-al doisprezecelea raport MCV a fost publicat la 30 ianuarie 2013. Raportul reaminteşte necesitatea unei revizuiri a standardelor existente pentru a proteja media liberă şi pluralistă, asigurând în acelaşi timp căi de atac eficiente împotriva încălcării drepturilor fundamentale ale persoanelor şi a presiunilor şi intimidărilor nejustificate din partea media împotriva instituţiilor judiciare şi anticorupţie", a răspuns, săptămâna aceasta, Neelie Kroes, la o întrebare a europarlamentarului Monika Flašíková Beňová (S&D).
Potrivit comisarului european, acelaşi raport MCV insistă asupra rolului CNA în a preveni astfel de atacuri ale media şi a necesităţii de a-şi stabili un Cod de Conduită. Pe de altă parte, Neelie Kroes reaminteşte că Bruxelles-ul are competenţe limitate în ceea ce priveşte libertatea de exprimare, întrucât Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii „se aplică statelor membre doar când este vorba de implementarea legislaţiei Uniunii Europene". Europarlamentarul Monika Flašíková Beňová a întrebat Comisia Europeană, în luna octombrie, ce poate face pentru a rezolva „situaţia dificilă" din România, unde au fost înregistrate „atacuri periculoase asupra libertăţii media".
Aceasta dădea ca exemplu faptul că, în iulie, DNA a demarat o anchetă asupra unei televiziuni şi a angajaţilor săi. Totodată, Beňová mai preciza că în România media a fost identificată "ca o ameninţare la securitatea naţională". Televiziunea în cauză este Antena 3, trimisă în judecată alături de Sorin Alexandrescu, directorul general Antena TV Group, Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu în dosarul privind şantajarea lui Ioan Bendei, administratorului RCS&RDS. Persoana juridică Antena 3 este acuzată de procurorii DNA de complicitate la infracţiunea de şantaj.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO