» » » » Peste 7.000 de dosare penale pe mesele politistilor


In judetul Bacau, politistii primesc, in fiecare zi, in medie, 56 de sesizari, dar nu toate se concretizeaza in dosare penale. Potrivit Inspectoratului de Politie Judetean Bacau, in primele 9 luni ale acestui an, au fost sesizate de catre cetateni 15.252 de fapte.

Mai putin de jumatate dintre ele s-au dovedit a fi reale, ffind inscrise in evidentele agentilor sau ofiterilor in vederea anchetarii. Asadar, numarul infractiunilor constatate in judet a fost de 7.052 infractiuni, in perioada analizata. Cele mai multe infractiuni sesizate sunt, asa cum era de asteptat, cele de furt.
Nu mai putin de 5.040 de astfel de fapte au fost sesizate, intocmindu-se dosare penale doar in 2.766 de spete, cifra in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Peste 500 de case au fost sparte de hoti
In perioada supusa analizei, au batut la usile posturilor de politie sau a sectiilor peste 700 de persoane care au reclamat ca locuintele lor au fost sparte de hoti si li s-au furat diverse bunuri, mai mult sau mai putin de valoare.
„In urma cercetarilor efectuate de catre politisti, in baza acestor sesizari, au fost constatate 530 furturi din locuinta, cu 8,7% mai putine decât in perioada similara a anului precedent”, spune insp. pr. Narcisa Butnaru, purtatorul de cuvânt al IPJ Bacau. Nici societatile comerciale nu au fost ocolite de hoti. Aproape 200 de furturi prin efractie au fost semnalate, in scadere cu 13,5% fata de anul trecut si au fost constatate 157 de infractiuni. (Geta P.)

Desteptarea

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO