» » » » Implicarea KGB în asasinarea lui KENNEDY


Într-un articol publicat pe site-ul conservator WND.com, generalul Ion Mihai Pacepa susţine că la baza mitului potrivit căruia CIA l-ar fi ucis pe preşedintele J.F. Kennedy se află propaganda KGB-ului, încercând să demonteze cu probe această teorie la 50 de ani de la moartea fostului lider de la Casa Albă, asasinat pe 22 noiembrie 1963 în Dallas.
"Aceasta este cea mai mare minciună, o calomnie infamă diseminată şi perpetuată de comunitatea de informaţii a Kremlinului, dintr-a cărei conducere am făcut şi eu parte. În 1978, când m-am rupt de această comunitate, am lăsat în biroul meu o bucată de hârtie pe care generalul Aleksandr Saharovski, şeful serviciului secret sovietic şi cel care a inventat această minciună, a scris câteva cuvinte: o picătură face o gaură în piatră nu prin forţă ci prin curgere continuă. Pe o altă bucată de hârtie stătea scris mesajul lui Mao Tse-dong: o minciună repetată de o sută de ori devine adevăr", scrie www.evz.ro.
KGB-ul a fost cel care a inventat minciuna potrivit căreia americanii şi-au ucis propriul preşedinte şi timp de 50 de ani aceasta a fost în mod constant repetată, în mii de cărţi, reviste, ziare şi filme astfel încât să devină în final adevăr, mai susţine fostul general.
El subliniază că la baza acestei teorii stau mai multe documente secrete sustrase din URSS de serviciul britanic de informaţiie externe MI-6. O parte din aceste documente conţin texte scrise de mână de Lee Harvey Oswald, cel căruia îi este atribuit asasinatul din Dallas, ceea ce dovedeşte că KGB-ul s-a aflat în spatele acestei crime. Pacepa a pus cap la cap majoritatea acestor documente şi le-a publicat în PJMedia fără ca nimeni să se arate interesat de aceste noi dovezi, arată generalul în articolul citat.
El susţine că mulţi anchetatori au neglijat probe concludente privind implicarea KGB-ului în asasinarea lui JFK pentru că nu au fost în stare să decodeze aceste probe, la fel cum FBI a susţinut mereu că numai un vorbitor nativ de arabă poate descifra mesajele al-Qaidăi. "În cealaltă viaţă, am condus echivalentul român al NSA şi sunt familiarizat cu codurile şi sistemele de criptare ale KGB-ului. Oswald a folosit atât coduri cât şi cifruri. Iată mai jos un astfel de exemplu" subliniază Pacepa.
Pe 10 aprilie 1963, la scurt timp înainte de tentativa de asasinat care l-a vizat pe generalul Edwin Walker şi înainte de asasinatul din Dallas, Oswald i-a lăsat soţiei sale Marina, o rusoaică, un mesaj scris de mână. Acest mesaj foarte important conţine coduri specifice KGB-ului: prieteni (cod pentru ofiţer de sprijin) şi Crucea Roşie (pentru ajutor financiar). În acel mesaj el îi spune soţiei sale ce să facă în cazul în care este arestat: să contacteze ambasada sovietică, că acolo au "prieteni" şi că acolo va fi ajutată de "Crucea Roşie". El şi-a mai instruit soţia să informeze ambasada sovietică despre ce i s-a întâmplat. Marina nu a dezvăluit niciodată acest mesaj autorităţilor americane iar el a ieşit la iveală abia după ce a fost divulgat de prieten de-al său la care a stat o vreme. KGB-ul îi crease anterior Marinăi o biografie falsă, pentru care generalul pacepa susţine că are, de asemenea, dovezi. Marina era doar una din vasta reţea de "soţii" creată de KGB şi despre care generalul Pacepa a publicat un articol în publicaţia franceză L'Express în anii '80.
Oswald a prezentat-o pe Marina ca pe o rusoaică născută la Leningrad. Membri din diaspora rusdă au confirmat că ea vorbea cu accent originar din cel de-al doilea oraş ca mărime din Rusia. Pe certificatul său de naştere este însă trecut oraşul Molotovsk, un oraş dintr-o zonă izolată a Rusiei unde era puţin probabil ca serviciile occidentale de securitate să verifice.
Marina a susţinut, de asemenea, că tatăl său murise înainte de naşterea sa şi că a luat numele tatălui adoptiv, Aleksandr Medvedev. Patronimul său era însă Nikolaievna şi nu Aleksandrovna, aşa cum trebuia în acest caz.
Marina s-a aflat tot timpul sub patronajul profesional al "unchiului" Ilia, un colonel NKVD. Astfel de "unchi" erau folosiţi de KGB pentru a recruta americani, în special puşcaşi marini care păzeau ambasada americană din Moscova. Un astfel de "unchi", Saşa, l-a recrutat pe sergentul Clayton Lonetree, condamnat ulterior pentru spionaj.
Generalul Pacepa aduce, de asemenea, în discuţie jurnalul lui Oswald, plin şi el de numeroase greşeli care sugerează faptul că textul a fost scris în pripă de KGB înainte ca Oswald să fie trimis înapoi în America. De exemplu, în ianuarie 1960 el scrie câteva sume în ruble denominate, dar denominarea s-a produs abia în 1961. În acelaşi timp, în octombrie 1959, el îl identifică în jurnalul său pe John McVickar drept consulul american la Moscova, când diplomatul american a fost instalat în post abia în 1961. Tot în jurnalul său, Oswald foloseşte cuvinte din engleza britanică pe care un american lipsit de educaţie nu le foloseşte - "very merry" (foarte fericită), "Hungarian chap" (individ/amic ungur). Pentru aceste englezisme există însă o explicaţie, susţine Pacepa: agenţii KGB erau instruiţi în engleza britanică, primii specialişti în engleza americană fiind folosi
I abia în 1964.
KGB s-a folosit apoi de scandalul Watergate pentru a implica CIA în asasinarea lui Kennedy. Astfel, în 1975 pe piaţă a apărut un bileţel adresat de Oswald unui anume "domn Hunt" şi datat 8 noiembrie 1963, cu două săptămâni înainte de asasinarea lui Kennedy. Agentul CIA Howard Hunt a fost o figură centrală în scandalul Watergate.
"Noi, la DIE, ştiam că bileţelul este fals, dar experţii grafologi americani au constatat că mesajul este original. Implicarea numelui Hunt în toată această discuţie era menintă să arate că CIA a avut de-a face cu asasinarea lui Kennedy" susţine Pacepa.
În anii '90, documente originale ale KGB-ului scoase din Rusia de coonelul Vasili Mitrohin dovedeau că mesajul lui Oswald către "Domnul Hunt" a fost încropit de KGB pentru a lăsa impresia că CIA a fost implicată în asasinarea lui Kennedy. Mesajul a fost verificat de două ori de direcţia tehnică a KGB-ului pentru a-i da o notă de autenticitate şi apoi aprobat pentru uz. În 1975, agenţii KGB la post în Mexic au trimis prin poştă astfel de mesaje fotocopiate către adepţi ai teoriilor conspiraţiei din SUA pentru a propaga informaţia.
Însuşi ziarul New York Times a publicat mesajul lui Oswald către "Mr Hunt", subliniind că textul a fost autentificat de trei experţi grafologi şi de către văduva lui Oswald. Făcătura KGB-lui era astfel validată iar zvonul că CIA fusese implicat în asasinarea lui Kennedy a început să circule.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO