» » » Mesajul primit de Eugenia Vodă din partea Sindicatului Viitorul Mineritului



Sindicatul Viitorul Mineritului (SVM), organizaţie care susţine exploatarea minieră de la Roşia Montană, s-a arătat revoltat de decizia prezentatoarei TV Eugenia Vodă de a trimite o scrisoare deschisă către CNA prin care să solicite public oprirea campaniei de promovare a proiectului. Minerii susţin că nu i-au cerut să le fie purtător de cuvând.

 "Profesioniştii în minerit vă aşteaptă la Roşia Montană, să-i cunoaşteţi şi să vorbiţi cu ei, înainte de a mai vorbi în numele lor", se arată în scrisoarea deschisă a SVM, adresată Eugeniei Vodă.
Minerii s-ar arătat revoltaţi de faptul că prezentatoarea TVR a cerut oprirea spoturilor publicitare şi au apreciat că gestul aminteşte de "cenzura din vremurile comuniste, cenzură de care măcar noi, cei mai tineri, speram că am scăpat".
"Suntem revoltaţi că v-aţi auto-desemnat purtătorul nostru de cuvânt, mai ales că nu ne amintim să vă fi văzut pe la noi în vizită, să cunoaşteţi cu adevărat realităţile de aici. Dacă aţi fi venit la noi, aţi fi aflat că nu suntem nişte brute, aşa cum probabil credeţi, ci suntem oameni sinceri şi direcţi, muncitori. Aţi fi văzut că avem şi noi capacitatea să înţelegem proiectul „la dimensiunile lui de perspectivă”, aşa cum spuneţi, mai ales că mulţi dintre noi au studii superioare – sunt ingineri de mediu, ingineri chimişti, arhitecţi, arheologi, topografi. Avem experienţă de ani de zile şi suntem mineri din tată în fiu. Suntem profesionişti în minerit, asta ştim să facem şi asta vrem să facem", se arată în scrisoare.
Minerii susţin că, fiind profesionişti în domeniu, au capacitatea de evalua, folosindu-şi cunoştinţele şi experienţa, impactul exploatării de la Roşia Montană. În opinia lor, proiectul este "100% sigur".
"Pe viitor, vă aşteptăm aici, la noi, să ne cunoaşteţi înainte de a vorbi în numele nostru. Vă vom primi respectuos şi vă vom vorbi sincer. Veţi înţelege, sperăm, nedreptatea pe care ne-o faceţi trimiţând scrisori deschise, de la Bucureşti, în care vorbiţi în numele nostru, şi veţi vedea, poate, „privirea de ansamblu” de aici, de la Roşia Montană", se arată în încheierea textului.
CNA a decis marţi oprirea de la difuzare a spoturilor de promovare a proiectului minier de la Roşia Montană. La o zi după, SVM a atacat decizia în instanţă.
Sâmbătă, cei 33 de mineri care s-au blocat în subteran pentru cinci zile în septembrie vor reintra în galeria muzeu pentru a protesta paşnic în sprijinul locurilor de muncă şi împotriva violenţei, a anunţat SVM.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO