» » » CÂND SE RUPE USL? (sau) Cum i se flutură lui Antonescu prin faţă "ciolanul" guvernării



Stupefacţie şi nervozitate în PSD după ieşirea publică, de vineri dimineaţa, a lui Crin Antonescu, în care preşedintele PNL l-a criticat pe Victor Ponta pentru intervenţia sa în Justiţie. „Ce urmăreşte Crin Antonescu?” a fost întrebarea care a stat pe buzele tuturor, mulţi pesedişti vorbind mai clar ca niciodată despre ipoteza ruperii USL şi a unor candidaturi separate la Preşedinţie.

 Printre cei care au reacţionat la declaraţiile lui Antonescu s-au numărat Marian Oprişan, Ilie Sârbu, dar şi Liviu Dragnea. Victor Ponta, cel vizat de criticile lui Antonescu, nu a comentat. Premierul a participat la un festival al vinului, în judeţul Vrancea, dar a evitat ziariştii care îl întrebau despre declaraţiile şefului PNL. "Eu cred în USL şi fac tot ce ţine de mine pentru a păstra USL unită şi nu fac critici în public", a fost singura remarcă a premierului.

  Oprişan: „Cetăţenii nu l-au mandat pe Crin Antonescu să facă scandal”

Vicepreşedintele PSD, Marian Oprişan, cel care s-a aflat astăzi lângă premierul Ponta când acesta primea mesajul dur din partea preşedintelui PNL, a comentat ironic declaraţiile lui Crin Antonescu, afirmând că liberalul “s-a trezit un pic buimac” şi face scandal.

 „Îmi pare rău, domnia sa cred că s-a trezit totuşi un pic. buimac. Nu am promis niciodată cetăţenilor că îi vom apăra pe cei care au pus pe cetăţenii acestei ţări să jure cu Biblia pe capota maşinii pentru că au fost la vot”, a declarat pentru gândul Marian Oprişan.

 Preşedintele CJ Vrancea a adăugat că Antonescu a făcut declaraţiile critice la adresa premierului Ponta “fără să se gândească”, dând astfel dovadă de “lipsă de colegialitate”. Social-democratul a precizat că Antonescu putea să-i transmită nemulţumirile sale lui Ponta la întâlnirea pe care au avut-o cu ocazia zilei Germaniei.

 „Dacă avea ceva de spus, putea să spună în interiorul USL, nu publicului larg. Cetăţenii nu l-au mandat pe Crin Antonescu să facă scandal. Cred că nu a stat bine să gândească înainte să se pronunţe. Nu înţeleg ce s-a întâmplat de ieri de la ziua Germaniei, de la recepţia unde s-a întreţinut într-un cadru absolut amical şi prietenesc cu premierul până astăzi”, a spus pentru gândul vicepreşedintele PSD.

Totodată, Oprişan i-a reamintit lui Antonescu că, deşi “deocamdată este candidatul USL”, dacă va continua va avea probleme cu electoratul PSD.
„USL nu are niciun fel de problemă, văd că domnul Crin Antonescu se desparte de agenda USL. USL trebuie să meargă înainte şi să facă ce a promis cetăţenilor acestei ţări, nu PSD are altă agendă. Deocamdată, există deciziile celor trei Congrese. Domnia sa este candidatul USL la preşedinţie, dar dacă va continua aşa, nu ştiu ce vor crede până la urmă alegătorii noştri. Dacă va continua aşa, foarte mulţi oameni îşi vor schimba părerea despre domnul Crin Antonescu. Nu putem merge în continuare într-un asemenea cadru”, a fost avertismentul lui Oprişan pentru Antonescu.
Potrivit acestuia, atacurile împotriva pactului de coabitare reprezintă „o poveste de adormit copiii pe care nu o crede nimeni”.
„Cum să pui semnul egal între PSD şi Traian Băsescu? Asta este o aberaţie. Că era nevoie de coabitare ca România să meargă înainte, era nevoie de coabitare ca structurile şi autorităţile statului să funcţioneze normal. Sigur că era nevoie. În orice stat civilizat este nevoie de coabitare”, a fost reacţia lui Oprişan, după ce liderul PNL afirmase că acest pact de coabitare a dus ţara noastră în rândul ţărilor semi-bananieră.
Se rupe USL?
Întrebat dacă se va rupe USL în această toamnă, preşedintele CJ Vrancea a răspuns că „nu”. Întrebat dacă Uniunea se va rupe în primăvara anului viitor, răspunsul social-democratului a fost „vom vedea".
Mai multe in 

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO