» » » Articolul cu bucluc

O ordonanţă de urgenţă a Guvernului a fost afişată pe site şi supusă dezbaterii publice. Apoi, o mânuţă dibace a introdus un articol care arunca tot audiovizualul în aer. Iar nouă prevedere, vizând ridicare imediată a licenţelor în caz de insolvență, nu a mai fost supusă niciunei dezbateri.
Contrar legii. Şi, cu toate acestea, cineva, nume important din Guvern, a trimis actul normativ în noua formă la Monitorul Oficial unde ordonanţa urmează să apară. Sau să nu apară. În funcţie de uriaşul scandal declanşat. Ce se ascunde în spatele acestei operaţii?
Pentru moment, eu unul nu voi face procese de intenţii nimănui. Cu atât mai mult cu cât, chiar pe parcursul acestei zile sau mâine-poimâine, ne putem trezi cu o replică simplă. Şi anume că, de fapt, nimeni n-a intenţionat să arunce în aer televiziunile şi posturile de radio, ci a fost vorba doar de vreo bâlbâială a vreunui obscur funcţionar guvernamental care a fost degrabă corectată, urmând, desigur, ca necunoscutul aflat în culpă să fie sancţionat.
Aşa că mă voi rezuma să fac un raţionament prin reducere la absurd. Nu înainte însă de a insista asupra faptului că legea trebuie respectată de toţi şi, mai ales, de guvernaţi. Dacă legea impune o dezbatere publică, atunci dezbaterea publică nu trebuie sub nicio formă ocolită. Când dezbaterea publică este ocolită în mod viclean sau din tâmpenia cuiva, actul normativ este neconstituţional. Şi, evident, poate afecta întreg Guvernul. Pentru că o ordonanţă de urgenţă nu este nici a lui Ponta, nici a ministrului Justiţiei, nici a ministrului Finanţelor. Documentul este asumat de întregul Executiv.
Şi acum să procedăm la un raţionament prin rducere la absurd. Să presupunem că nenorocitul paragraf este publicat în substanţă ordonanţei de către Monitorul Oficial. Să mai presupunem că, deşi atacată de unii şi de alţii la CCR, ordonanţa este totuşi declarată constituţională şi, până când ajunge în dezbaterea Parlamentului, îşi produce efectele. Care sunt efectele?
Se vorbeşte insistent şi pe bună dreptate despre Realitatea TV, care ar fi primul post important de televiziune suprimat pe această cale. Deci dispare instantaneu Realitate TV. Un întreg segment de populaţie, informat pe această cale, fie va rămâne cu informaţii mai puţine, fie va trebui să se pună la curent utilizând alte instrumente de presă. Tot instantaneu mai dispar vreo douăzeci de televiziuni şi nu ştiu câte posturi de radio din ţară, aflate în aceeaşi situaţie. Au de pierdut alţi şi alţi cetăţeni. Dar dacă nu sunt încă declarate în insolvență, alte sute de televiziuni şi posturi de radio sunt, de facto, în această situaţie. Vine şi peste ele tăvălugul. Şi peste cetăţenii care le utilizează.
Mă simt nedreptăţit de o televiziune care m-a criticat. Este extrem de uşor să găsesc vreo societate sau vreo persoană căreia televiziunea îi este datoare cu 40.000 de lei. Îi cumpăr creanţa. Şi mă răzbun. Şi mai dispare o televiziune. Pe această cale nici Televiziunea publică nu mai are multe zile de trăit. Îi punem şi ei cruce.
Nu mai insist. Este limpede că un nenorocit de articol, ca să nu spun criminal, poate genera tot ceea ce am consemnat mai sus. Cine răspunde? Eu cred că şi dacă din ordonanţa dispare respectivul articol, adevăratul vinovat trebuie identificat. Şi trebuie să plătească!
sursa: CoresctNews

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO