» » » » Asa arata in realitate cele „100.000 de locuri de munca nou-create” de Guvernul Ponta in ultimul an


Şomajul din România a atins în iunie cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani , în condiţiile în care numărul de salariaţi din economie, atât cei plătitori de taxe şi impozite cât şi cei care lucrează "la negru", este similar cu cel înregistrat la începutul anului 2004, reiese din datele Institutului Naţional de Statistică (INS).
Totodată, specialiştii în recrutare spun că mediul privat nu are resurse pentru a finanţa investiţii majore care să ducă implicit şi la creşterea numărului de noi locuri de muncă.
În acest context, Guvernul susţine că în ultimul an s-au creat 100.000 de noi locuri de muncă , însă datele Statisticii arată că o mare parte dintre acestea sunt în realitate locurile de muncă din economia subterană care au început să fie fiscalizate după perioada de criză în care tendinţa era una opusă.
Mai mult, reprezentanţii Executivului susţin că rata record a şomajului, de 7,6%, calculată de INS, nu este cea reală, dar şi că numărul persoanelor fără locuri de muncă a crescut în urma rezultatelor de la Bacalaureat.
"Creşterea (ratei şomajului n.r.) este foarte mică. S-a păstrat în marja cifrei de 7%", a declarat pentru gândul  Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Numărul şomerilor a ajuns la finele lunii trecute la circa 736.000 de persoane, în creştere cu 1,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atingând cel mai ridicat nivel din 2010 şi până în prezent.
  Câmpeanu argumentează că cifra reală nu este atât de mare, dar şi că evoluţia este una naturală pentru această perioadă a anului, având în vedere că o parte dintre absolvenţii de liceu care nu au promovat examenul de Bacalaureat au ales să-şi depună actele de şomaj.
  "Această evoluţie (a ratei şomajului calculată de INS n.r.) a fost stabilită pe baza unor anchete care se desfăşoară în teritoriu, în funcţie de cum declară cei chestionaţi. În acelaşi timp, este normal ca la această oră şi probabil şi luna viitoare să vedem o creştere a ratei şomajului deoarece intră în sistem indemnizaţiile tinerilor absolvenţi care nu şi-au luat Bac-ul sau care nu şi-au continuat studiile", ne-a explicat ministrul Muncii.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO