» » » Putin: Snowden poate rămâne în Rusia dacă 'încetează să facă rău' Statelor Unite

Fostul consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate a SUA (NSA) Edward Snowden, refugiat într-un aeroport din Moscova după ce i-a fost revocat paşaportul american, poate rămâne în Rusia dacă 'încetează să facă rău' Statelor Unite, a declarat luni preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit AFP, AP şi Reuters.


'Dacă vrea să rămână aici, condiţia este să-şi înceteze toate activităţile care vizează să facă rău partenerilor noştri americani, chiar dacă aceasta ar putea suna ciudat venind de la mine', a afirmat liderul rus într-o conferinţă de presă. 

'Rusia nu predă niciodată pe nimeni şi nu are intenţia să facă acest lucru (...) În cel mai bun caz, am schimbat agenţi ai serviciului nostru de informaţii externe cu (persoane) arestate şi condamnate în Rusia', a mai declarat Putin, citat de agenţia franceză de presă. 

Vladimir Putin a insistat, potrivit AP, că Snowden nu este un agent rus, iar agenţiile de securitate din această ţară nu l-au contactat şi nu lucrează cu acesta. 'Nu este agentul nostru şi nu cooperează cu noi. Serviciile noastre secrete nu au lucrat niciodată cu el şi nu lucrează nici în prezent', a subliniat şeful statului rus. 

Snowden se consideră un activist pentru drepturile omului, un 'nou disident', a continuat preşedintele rus, comparându-l pe fostul consultant NSA cu câştigătorul Premiului Nobel pentru pace Andrei Saharov. 

Vladimir Putin a adăugat că americanul, care este căutat de Washington sub acuzaţia de spionaj ca urmare a divulgării de către el în presă în luna iunie a unor informaţii referitoare la programele americane de supraveghere, ar trebui să-şi aleagă o destinaţie finală şi să meargă acolo, menţionează Reuters. 'Dacă vrea să plece undeva şi cineva îl va accepta acolo, atunci să o facă', a declarat preşedintele rus. 

Edward Snowden a părăsit în urmă cu o săptămână Hong Kong-ul, unde a stat refugiat de pe data de 20 mai, şi în prezent se află blocat în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova. AGERPRES /(AS - autor: Letiţia Pană, editor: Flori Tiulea)

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO