» » » Premise pentru izbucnirea celui de-al doilea Război din Coreea


În replică la joaca americanilor și sud-coreenilor de-a războiul, Phenianul a tăiat telefonul roșu cu Seulul și a aruncat la coș armistițiul din 1953. În timp ce foametea a provocat moartea a mii de nord-coreeni și chiar acte de canibalism, potrivit presei de la Seul, Kim Jong-un își ține milioanele de dolari în bănci din China
Situație tot mai încordată în peninsula coreeană, după ce sud-coreenii și aliații lor, americanii, au demarat cunoscutele manevre militare comune „Key Resolve". Exercițiile militare ale Seulului și Washingtonului au loc la câteva săptămâni de la testul nuclear al Phenianului, pe fondul ultimatumului lansat de regimul comunist privind un atac nuclear împotriva SUA. Așa cum amenința încă de săptămâna trecută, Coreea de Nord, care susține că manevrele militare sunt „o provocare", a anunțat că, începând din 11 martie, armistițiul cu Coreea de Sud, încheiat în 1953, este „complet nul". Un prim pas a fost tăierea „liniei roșii", telefonul de urgență dintre Seul și Phenian.
Occidentul s-a obișnuit cu retorica agresivă și belicoasă a regimului nord-coreean, însă sunt voci care pretind că amenințările din ultima vreme, referitoare la „o lovitură nucleară preventivă", ar putea fi puse în practică.
10.000 de militari sud-coreeni și 3.500 de soldați americani iau parte la manverele militare anuale, numite „Key Resolve", care au început pe 11 martie și vor continua până în aprilie. Nici americanii, nici aliații lor de la Seul, nu au luat în serios acest nou arsenal al intimidării lansat de Phenian. Începând cu Washingtonul, pe care a încercat să-l sperie cu „declanșarea unui atac nuclear preventiv", și continuând cu Seulul, care a fost avertizat că armistițiul ce a pus capăt Războiului Coreei, încheiat în 1953, va fi denunțat.


citeste integral pe ZIUAnews.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO