» » » » BACAU: Un italian a rapit din Asau un bebelusul de 5 luni


S-a intâmplat la Asau, acolo unde un cetatean italian a venit sa-si ia copilul de la concubina sa. A fost dat in urmarire nationala si, dupa o noapte de alerta, ieri dimineata, a fost prins in judetul Arad. Mama fetitei crede ca italianul ar fi vrut copilul pentru a scapa de problemele cu legea pe care le-ar avea in Italia.

Politistii din judetul Bacau dar si din alte judete din tara au facut noapte alba dupa ce mama unei fetite de 5 luni, din comuna Asau, a reclamat faptul ca i-a fost luat bebelusul din brate. Tânara de 26 de ani l-a acuzat pe tatal copilei, si fostul ei concubin, un cetatean italian, ca a venit in România si a luat fetita. Politistii s-au mobilizat imediat si l-au dat in urmarire. Ieri dimineata el a fost prins in Gara Arad in timp ce incerca sa plece din tara cu un tren international, mai ales ca avea la el si pasaportul copilei. Oamenii legii spun ca pe primul plan in acest caz a stat siguranta micutei. Copilul este cetatean italian si ambii parinti au drepturi egale asupra lui. Dupa ce relatia lor nu a mai mers, iar femeia a venit in România, amândoi au deschis actiuni in instanta, atât aici, cât si in Italia, pentru a obtine custodia. Procesul este in continuare pe rol si, orbit de furie, italianul, in vârsta de 34 de ani, a venit la Asau. A blocat in trafic taxiul in care se afla fosta iubita, a trântit-o pe asfalt si i-a luat copilul. Femeia spune ca l-a parasit pentru ca nu mai suporta episoadele de violenta. Cei doi s-au cunoscut in urma cu doi ani in Italia, acolo unde ea a plecat sa munceasca. Dupa ce a ramas insarcinata, barbatul si-a schimbat total comportamentul fata de ea si a inceput sa o loveasca tot mai des. S-a intors acasa ca sa scape de cosmar, dar italianul a urmarit-o si aici.

Nu s-a inteles cu italianul!

Anca Botezatu se afla intr-un taxi, impreuna cu fetita, indreptându-se dinspre satul Apa Asau spre centrul comunei: “El a asteptat-o, a asezat masina de-a curmezisul, a deschis portiera si a tras-o afara, arata Constantin Radulescu, primarul comunei Asau. A luat copilul si dus a fost!” In sat nu se stiu prea multe despre realatia tinerei cu tatal fetitei: “A fost plecata in Italia si s-a intors acasa cu un copil. Dupa aceea, el a venit in sat, a intrat peste ei in casa si a vrut sa ia fetita. Dupa intâmplarea asta, lucrurile s-au linistit. Acum, a aparut iar!” Se pare ca Anca nu s-a inteles cu iubitul din Italia si cu familia acestuia, motiv pentru care a revenit in România in urma cu o luna si jumatate. Mama Ancai Botezatu nu mai traieste, iar tatal este in vârsta, insa conditiile de locuit sunt foarte bune: casa cu cinci camere, din care doua renovate, cu pereti de rigips si parchet, hol pavat cu gresie etc. Tânara are mobilier, aragaz, frigider si masina de spalat, adica tot ce-i trebuie ca sa-si creasca fetita. “Judecatoria Moinesti ne-a cerut sa facem o ancheta sociala si am fost, astazi, la domiciliul familiei, arata edilul. Fata era acasa. S-a zgâriat putin, dar este bine. Sunt oameni cuminti, nu ne-au facut niciodata probleme. Fetita este a italianului, asta e cert, si ii poarta numele. Singura neplacere este ca fetita e de vârsta mica si nu poate fi lasata in grija unui barbat!”
Geta Panaite
Silvia Patrascanu


„Cetateanul italian urmeaza sa fie audiat de organele judiciare din judetul Bacau în vederea stabilirii situatiei de fapt. Minora de 5 luni a fost internata într-o unitate medicala în vederea evaluarii starii de sanatate, urmând ca instanta de judecata sa se pronunte cu privire la încredintarea spre crestere si educare catre unul dintre parinti.” insp. Narcisa Butnaru, purt.cuv. IPJ Bacau 

„Eu nu stiam ca el o sa vina in România. M-a amenintat ca o va lua. Dupa ce ne-am despartit am aflat ca el are probleme cu legea acolo si probabil de aceea vrea copilul. A venit la masina, m-a smucit si a smuls fetita. Ea a inceput sa plânga, sa tipe. Pe mine m-a tras afara din masina si m-a trântit pe jos. Acum incerc sa aflu cum se simte cea mica. Este internata intr-un spital din Arad unde se afla sub tratament.” Anca Botezatu – mama fetitei


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO