» » » » Mohamed Morsi, preşedintele Egiptului, plasat în arest la domiciliu (VIDEO)


Preşedintele Egiptului, Mohamed Morsi, a fost plasat în arest la domiciliu, afirmă surse citate de ABC News. Surse citate de Televiziunea publică egipteană afirmă că armata a intervenit pentru securizarea instituţiilor principale imediat după expirarea ultimatumului.
Informaţiile privind plasarea în arest la domiciliu a preşedintelui Egiptului, Mohamed Morsi, nu pot fi confirmate, situaţia juridică a acestuia nefiind cunoscută. Însă, un consilier al Preşedinţiei a declarat că în Egipt are loc în acest moment o "lovitură de stat militară".
Surse citate de Televiziunea publică egipteană afirmă că armata a intervenit pentru securizarea principalelor instituţii imediat după expirarea ultimatumului. În acest context, Morsi ar fi fost plasat în arest la domiciliu. Alte surse afirmă însă că preşedintele şi alţi lideri ai mişcării Fraţii Musulmani au primit doar interdicţii de călătorie în străinătate.
Miercuri, preşedintele Egiptului, Mohamed Morsi, a propus "formarea unui guvern de coaliţie şi de larg consens", în contextul expirării ultimatumului armatei.
Ultimatumul armatei a expirat miercuri, iar Statul Major militar a avertizat că va impune propria "foaie de parcurs" dacă preşedintele islamist va ignora "revendicările poporului".
Preşedintele egiptean Mohamed Morsi a exclus, marţi seara, o plecare anticipată de la putere, declarându-se pregătit să îşi "dea viaţa" pentru păstrarea "legitimităţii" şi cerând armatei să îşi retragă ultimatumul, care expiră miercuri.
În cursul nopţii, 16 persoane au murit într-un atac comis împotriva unei reuniuni a islamiştilor pro-Morsi în apropierea universităţii din Cairo, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Alte şapte persoane au fost ucise în alte confruntări din capitală. 
Statul Major militar a avertizat, zilele acestea, că va impune propria "foaie de parcurs" dacă Morsi va ignora "revendicările poporului". Totodată, armata egipteană i-a transmis în această dimineaţă preşedintelui Mohammed Morsi că este pregătită să "îşi sacrifice sângele", transmite CNN.
În urmă cu două zile, armata i-a dat lui Morsi un ultimatum de 48 de ore pentru a onora "revendicările poporului". În caz contrar, că va suspenda Constituţia şi va dizolva Parlamentul. Peste 50 de persoane au murit în ultimele zile, în confruntările dintre taberele pro şi anti-Morsi
logo

EGIPT: ŞEFUL ARMATEI ANUNŢĂ SUSPENDAREA CONSTITUŢIEI ŞI ALEGERI ANTICIPATE

Generalul Al-Sisi, şeful armatei egiptene, a anunţat, miercuri seara, la televiziunea naţională, că Mohammed Morsi nu mai este preşedintele Egiptului şi că noul plan de acţiune începe cu suspendarea Constituţiei. Noul lider interimar al Egiptului este Adly Mansour, 68 de ani, judecător-şef la Curtea Supremă Constituţională. El va depune jurământul joi.



About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO