» » » » Un nou impozitul special pregătit de Victor Ponta. Consilierul onorific al premierului, Ionel Blănculescu: “Persoanele respective vor fi impozitate cu 85%”


Ionel Blănculescu, consilier onorific al premierului Victor Ponta, a declarat la GÂNDUL LIVE că Guvernul intenţionează să dea o OUG prin care salariile compensatorii primite de cei care au lucrat în companii de stat să fie impozitate cu 85%.
“Eu am înţeles de la primul-ministru că acest sistem de aşa-zis aranjamente compensatorii, să nu le zic salarii compensatorii, pentru că au fost create chiar de persoanele respective, vor fi impozitate cu 85%, ceea ce înseamnă că acele aranjamente nu îşi ating scopul”, a spus Blănculescu la GÂNDUL LIVE.
El le-a reproşat parlamentarilor că nu s-au gândit ce se va întâmpla în cazul şefilor fostelor instituţiile care compun Autoritatea de Supraveghere Financiară (CNVM, CSA, CSSPP) şi care pot primi salarii compensatorii, deşi se regăsesc cu funcţii de conducere şi în noua Autoritate.
“Până la urmă trebuie penalizat un comportament destul de mizer. Acei manageri şi-au securizat postul de la stat încât creează invidie şi celor de la privat, care poate au cifră de afaceri de miliarde pe an, dar nu se bucură de o astfel de ieşire în caz de urgenţă şi cred că ar trebui să vedem goliciunea, nemernicia şi mizeria spiritului uman pentru unele persoane care se învârt şi se situează în zona politicului, pentru că fără politic nu ai acces în aceste zone, şi să vedem că de fapt o parte dintre noi poartă această amprentă a mizeriei umane. A-ţi stabili salarii de 17.000  - 20.000 de euro cu bonusuri de câte 10, 12 ori cu ieşiri de câte 500.000 de euro în condiţiile în care un profesor, doctor, inginer câştigă 1.500 lei mi se pare că eşti decăzut într-atât de mult încât nici nu merită să mai discutăm despre astfel de cazuri pe scena publică”, a declarat consilierul premierului.
Blănculescu a precizat că pentru fiecare manager privat din companiile de stat trebuie stabilite criterii foarte clare pe baza cărora să fie evaluaţi.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO