» » » » Soarta Aeroportului Bacau, la mâna creditorilor Blue Air


Compania Blue Air, detinuta de Nelu Iordache, a fost scoasa la vânzare, au relatat mai multe surse pentru Mediafax. Pâna in prezent ar exista 5 sau 6 investitori interesati sa o preia. Casa de Insolventa Transilvania (CITR), administratorul judiciar al Romstrade, firma aflata in insolventa si care detine Blue Air, si-a propus un termen de cel mult doua luni pentru finalizarea tranzactiei.

“Nu am stabilit inca un pret pentru companie, pentru ca inca nu stim ce vom vinde. Noi intentionam sa vindem activitatea de zbor, low-cost-ul, insa Blue Air detine si participatii in alte companii, o concesiune la aeroportul din Bacau, plus o serie de imobiliare”, a declarat Rudolf Vizental, managing partner la CITR. Toate avioanele companiei sunt inca in contract de leasing. Flota companiei cuprinde in prezent noua aeronave Boeing, cu capacitati intre 126 si 168 de locuri, iar câteva dintre ele opereaza si de pe Aeroportul Bacau. Blue Air si constructorul Romstrade sunt cele mai importante companii controlate de omul de afaceri Nelu Iordache, cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad si aflat in prezent in detentie. Traficul pe aeroportul bacauan, al cincilea in tara ca numar de pasageri, a fost in 2012 de aproape 400.000 de persoane. Investitia pe care o deruleaza Blue Aero la Aeroportul Bacau ar trebui finalizata in septembrie 2013, dar sunt putine sanse ca acest calendar sa fie respectat. Blue Aero are si intârzieri in achitarea obligatiilor financiare, la 31 decembrie 2012 având debite de 429 de mii de lei.
Compania aeriana a incheiat anul 2011 cu afaceri de 575,5 milioane lei si pierderi de 48,5 milioane lei. La finele lui 2011, datoriile companiei se ridicau la 393,8 milioane lei.
Consiliul Judetean Bacau poate inlocui Blue Air cu o alta companie care sa continue investitia si sa faca afaceri in zona Aeroportului, fie poate rezilia contractul si sa preia toate cheltuielile cu intretinerea si cu finalizarea lucrarilor. “Va fi o decizie economica”, a spus Dragos Benea, adaugând ca daca se va lua aceasta hotarâre vor fi sacrificate toate celelalte investitii. Presedintele CJ crede ca se merge spre rezilierea contractului, dar sustine ca asta se va intâmpla atunci când vor fi indeplinite toate conditiile asa incât CJ Bacau sa nu riste sa fie târât intr-un litigiu.


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO