» » » ANDREI TROFIM, ARESTAT ÎN DOSARUL DAMIAN

Curtea de Apel a dispus arestarea preventivă a lui Andrei Trofim, acuzat că a participat la asasinarea omului de afaceri Valeriu Damian.


Cătălina CHIFU
Vineri, Curtea de Apel a casat sentința Tribunalului din 19 februarie care a decis cercetarea inculpatului în stare de libertate și obligarea lui de a nu părăsi localitatea. La termenul de vineri, Parchetul a arătat că sunt indicii că Andrei Trofim a participat alături de frații Druță, arestați și ei preventiv, și alți cinci inculpați la uciderea omului de afaceri Valeriu Damian. Procurorul a susținut în instanță că au fost identificate telefoane care aparțineau fraților Druță, de pe care s-a vorbit din zona Luncani, unde se află casa în care a fost ucis Valeriu Damian.
Reprezentantul Parchetului a mai arătat că Andrei Trofim, a trecut frontiera în România, prin Moldova, cu un autoturism, împreună cu alți cinci inculpați. În Ucraina, la o percheziție a autoturismului, au fost găsite 11 telefoane dintre care unul aparținea lui Trofim, a mai spus procurorul. El a susținut că sunt documente care atestă că Trofim i-a cunoscut pe ceilalți inculpați acuzați că au participat la uciderea lui Valeriu Damian. O altă probă adusă în atenția instanței s-a referit la un autodenunț formulat de Alexei V. care îl plasează pe Trofim în locuința victimei, din Luncani, în ziua crimei, împreună cu ceilalți inculpați. La termenul de vineri de la Curtea de Apel, Andrei Trofim a fost reprezentat de avocatul Radu Patriche.
Acesta a susținut că nu există indicii de participare a lui Trofim la uciderea lui Valeriu Damian și că în nicio declarație sau autodenunț nu se face referire la Andrei Trofim. De asemenea, avocatul lui Trofim a ținut să precizeze că amprentele clientului său nu au fost găsite la locul crimei. Curtea de Apel a decis însă arestarea lui Andrei Trofim pentru 29 de zile. Avocatul său a dat asigurări că va aduce probe care să arate că Trofim nu a avut nicio legătură cu uciderea lui Valeriu Damian.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO