» » » » » HARTA ADEVARATA A SOMAJULUI: Cati someri beneficiaza in realitate de ajutor de somaj. VEZI situatia din fiecare judet


Somajul este asociat de multe ori cu lipsa platita a activitatii. Cu alte cuvinte, stai acasa si primesti bani. Ceea ce nu este deloc adevarat, din pacate. In plus, multe din persoanele fara serviciu nici nu mai primesc ajutor de somaj.
Chiar foarte multe! Practic, la nivel national, doar doi din cinci someri mai primesc ajutor de somaj.
Econtext va prezinta harta reala a somajului, cu numarul somerilor care primesc indemnizatie de somaj, din fiecare judet din tara. Cu alte cuvinte, cate persoane fara loc de munca primesc ajutor de somaj si cate nu.
In toate judetele tarii! Avem in vedere luna decembrie a anului 2012, iar datele provin de la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Timis versus Teleorman
La nivelul intregii tarii, 41% dintre someri primesc ajutor de somaj. Altfel spus, doar doi din cinci soemri mai primesc indemnizatie de somaj!
Totusi, unii sunt mai norocosi decat altii. Iar cei mai norocosi sunt locuitorii judetului Timis.
Somerii din acest judet primesc indemnizatii in proportie de 67% (doi din trei someri). Mai precis, din cei 6.696 de someri timiseni, 4.500 primesc indemnizatie de somaj, iar restul de 2.196 nu sunt indemnizati.
La polul opus, cei mai ghinionisti sunt somerii din judetul Teleorman. In acest judet sunt 16.839 de someri. Din acestia, doar 3.896 primesc indemnizatie de somaj, in timp ce grosul, 12.943 de someri, nu beneficiaza de acest ajutor. Adica, doar 23% dintre someri mai primeau indemnizatie!

Dar IATA cati dintre somerii care primesc ajutor de somaj sunt in fiecare judet din Romania:



About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO