» » » » » » BACAU: JUDECĂTORUL VASILE CURPĂN, CERCETAT DISCIPLINAR DE CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII

Consiliul Superior al Magistraturii, prin Inspecția Judiciară, a dispus, pe 3 ianuarie 2013, cercetarea disciplinară față de magistratul Sorin Vasile Curpăn, judecător la Judecătoria Bacău. Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu după ce Ziarul de Bacău a publicat un articol legat de afacerile ilegale în care a fost cooptat judecătorul Curpăn de către Vasile Botomei, autointitulat decan al Baroului Bacău. CSM nu a solicitat încă suspendarea magistratului băcăuan.


Cătălina CHIFU
“La data de 10.10.2012, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu în legătură cu articolul apărut în cotidianul Ziarul de Bacău -.
În cauză s-au efectuat verificări prealabile. Întrucât s-a constatat existența indiciilor privind săvârșirea unei abateri disciplinare, prevăzute de art. 99 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, în temeiul art. 45 alin. (6) din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, la data de 3 ianuarie 2013 inspectorul judiciar a dispus cercetarea disciplinară față de domnul judecător Curpăn Vasile Sorin din cadrul Judecătoriei Bacău. În conformitate cu dispozițiile art. 451 alin. (6) din Legea nr. 317/2004,. În cauză nu s-a solicitat, până în prezent, suspendarea domnului judecător Curpăn Vasile Sorin din cadrul Judecătoriei Bacău”, ne-a comunicat Inspecția Judiciară din cadrul CSM.
Cercetarea disciplinară a magistratului băcăuan s-a dispus după ce Ziarul de Bacău a publicat un articol în care judecătorul Vasile Curpăn era acuzat că a facilitat racolarea de clienți pentru “decanul” Vasile Botomei. O proaspăt absolventă de Drept din județul Bacău a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel atât pe numele lui Vasile Botomei, cât și al judecătorului Curpăn. Ea îi acuză pe cei doi de înșelăciune, fals și uz de fals. Judecătorul Vasile Curpăn, pe care l-a cunoscut pe Facebook, i-a promis că o face el avocat și a dus-o la Vasile Botomei. La biroul acestuia a susținut examen pentru intrarea în avocatură, din comisia de examinare făcând parte chiar magistratul Vasile Curpăn. Acesta a ajutat-o chiar să scrie răspunsurile și ulterior i-a corectat lucrarea. Toată distracția a costat-o pe tânără 4.000 de lei. Din afacerea de “racolare de clienți” pentru Botomei, judecătorul Vasile Curpăn ar fi câștigat 10 la sută pentru fiecare absolvent de Drept adus la examinare. De-abia când a văzut că decizia de intrare în avocatură e semnată de Botomei și nu de decanul adevăratului Barou, tânăra și-a dat seama că a fost păcălită și a făcut plângere penală. Judecătorul Vasile Curpăn a recunoscut că a primit bani de la Botomei, dar susține că au fost pe merit.
Și-a autoplagiat lucrările
Judecătorul Sorin Vasile Curpăn a devenit celebru și la nivel național, odată cu apariția unui articol în Evenimentul Zilei – “Plagiat în grup cum nu s-a mai văzut în România”. Publicația arată că judecătorul Vasile Curpăn a reeditat de zeci de ori aceeași carte, cu alte titluri și cu alți coautori. Practic, magistratul băcăuan și-a autoplagiat lucrările, schimbându-le doar coperțile și modificând pe alocuri titlurile. Judecătorul Curpăn și-a cooptat în afacerea de plagiat atât prietenii, cât și colaboratorii sau șefii. Nume mari din Bacău apar pe coperțile cărților lui Curpăn, procurori, avocați și judecători, iar unii dintre ei nici măcar nu și-au dat acordul.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO