» » » » » ONESTI: Directorul firmei Rich Forest, declarat indezirabil de autorităţile române



Omul de afaceri chinez Li Ning, director al firmei oneştene Rich Forest, ce are ca obiect de activitate principal exploatarea lemnului, nu va mai putea intra în România timp de 10 ani. El este acuzat, alături de conaţionalii Zheng Siyong, Zheng You şi Zheng Shuliang de infracţiuni de crimă organizată.


Curtea de Apel Bucureşti a admis pe 20 decembrie cererea formulată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, ca urmare a solicitării Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă ( D.G.I.P.I.), privind declararea ca indezirabili pentru o perioadă de 10 ani a celor patru cetăţeni chinezi.

Potrivit informaţiilor obţinute de Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, cetăţenii chinezi au constituit un grup organizat, cu preocupări circumscrise criminalităţii organizate, prezenţa acestora pe teritoriul ţării facilitând demersurile pe linia generării unor circuite financiare ilegale autosustenabile, cu impact direct în planul vulnerabilizării climatului de ordine publică şi a mediului de securitate intern, se arată în comunicatul DGIPI.

În circuitul infracţional, aceştia se foloseau de serviciile unor comisionari vamali ce îi favorizau în operaţiunile de contrabandă şi pentru eludarea taxelor vamale. Ulterior, sumele obţinute erau reinvestite, prin alte firme cu acţionariat chinez, pentru achiziţionarea unor mărfuri de pe piaţa românească.

Conform DIICOT, mecanismul financiar ilegal creat de cei patru cetăţeni chinezi, alcătuit din peste o mie de firme, a avut drept scop principal prejudicierea bugetului statului român, prin operaţiuni de export cu mărfuri achiziţionate “la negru”, înregistrate prin mai multe societăţi comerciale, în scopul recuperării taxei pe valoare adăugată, spălare de bani, operaţiuni de import cu eludarea taxelor vamale, externalizare ilegală de fonduri, activităţi ce au fost derulate prin implicarea unor terţi.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO