» » » » Amănunte uluitoare despre reţeaua "naşilor" din CFR


Reţeaua de dare şi luare de mită de la CFR Călători funcţiona în cinci regiuni ale ţării şi a fost condusă de trei revizori de la Regionala Bucureşti, care "spălau" mitele primite de la controlorii de tren prin intermediul chioşcurilor pe care le-au deschis prin gări, au declarat pentru Gândul.info surse din cadrul anchetei.
Piramida mitei începea de la controlorii care luau bani de la călătorii prinşi fără bilet. După ce îşi opreau lor o parte din aceşti bani, dădeau restul primului superior ierarhic, adică şefului de tren. De aici, mita mergea din mână în mână, ultimii care primeau bani fiind revizorii de specialitate. Banii se dădeau în plicuri, în toaletele trenurilor, iar dacă se întârziau plăţile, şefii filierei făceau presiuni sau treceau la ameninţări. Totodată, ei aveau grijă de oamenii lor, plasându-i pe cele mai bănoase trasee şi anunţându-i când urma un supracontrol.
De altfel, un alt aspect determinat de anchetă este tocmai faptul că revizorii de tren intrau în posesia planurilor de supracontrol. În general, controalele la o anumită regională se făceau de către angajaţi ai altor regionale. Spre exemplu, cei de la Braşov erau controlaţi de angajaţi ai CFR de la Cluj sau Iaşi. Revizorii care au fost identificaţi ca şefi ai reţelei de colectare aveau acces la aceste planuri de control. Ei îi avertizau pe şefii de tren care, la rândul lor, îi avertizau pe controlori că urmează să fie verificaţi într-o anumită perioadă.
Mita era spălată de capii reţelei, cei trei revizori din Bucureşti, la chioşcurile deschise pe peroanele gărilor pe numele copiilor şi soţiilor lor. Membrii reţelei veneau la aceste chioşcuri şi cumpărau produse la suprapreţ, "cu parolă", folosind banii din şpăgi, au mai explicat sursele gândul.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO