» » » Au venit banii pentru Medicina Legala

bani-medicina-legala1


Medicina Legala din Bacau a primit o parte din datoriile acumulate de Politie in ultimii trei ani. Este vorba de 4,5 miliarde de lei iar suma reprezinta o gura de oxigen mult asteptata de serviciu, care din cauza acestor restante functiona la cota de avarie. Legistii mai au de recuperat inca pe atât, dar pentru moment, spun ei, banii sunt bine veniti si vor fi folositi atât pentru acoperirea datoriilor pe care le-au acumulat la rândul lor cât si pentru investitii.
Au venit banii pentru Medicina Legala. Inspectoratul de Politie Judetean Bacau si-a achitat o parte din datoria pe care o avea catre Serviciul de Medicina Legala, banii ajungând zilele trecute in contul institutiei. Este vorba despre 4,5 miliarde de lei vechi. „Dupa cum stiti, s-a deblocat acum si banii catre Medicina Legala. Speram sa dam o mare parte. Sunt circa 4,5 miliarde de lei care s-au transmis si deja banii pentru acest serviciu au fost virati. Mai ramânem cu restul pe care nu-l putem achita. Oricum este un lucru important ca sa platim si aceste facturi pe care ei ni le-au transmis. Si pâna acum ni se deblocau sume, dar erau mici si nu reuseam sa acoperim totul. Datoriile acestea le-am acumulat in ultimii ani”, a declarat cms. sef Vasile Oprisan, comandantul Inspectoratului de Politie Judetean Bacau.
Isi fac planuri cu banii
De cealalta parte, cei de la Serviciul de Medicina Legala Bacau isi fac deja planuri cu banii incasati. Conducerea institutiei spune ca o parte din suma se va duce pe achitarea datoriilor pe care si ei le-au facut la rândul lor, insa va aloca suficienti bani si pentru investitii. „Am primit 4,5 miliarde de lei. Sincer, nu ma asteptam sa primesc o suma asa de mare, având in vedere ca incercam sa recuperam acesti bani de aproape trei ani. Ne ajung sa acoperim toate gaurile pe care le avem si vreau sa fac investitii. Vreau sa dotez Anatomia Patologica, Histologia si sa infiintez un laborator de serologie, sa fim si noi la nivel european, asa cum se doreste. Mai avem de primit inca pe atât, dar suma virata acum este o gura de oxigen foarte importanta pentru noi”, a declarat dr. Marcel Badara, directorul SML Bacau. In ultimii ani, Inspectoratul de Politie a acumulat la serviciul de medicina legala peste 9 miliarde de lei vechi, bani ce reprezinta contravaloarea expertizelor, a testelor de alcoolemie sau a necropsiilor efectuate in cazul mortilor suspecte.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO