» » Atac împotriva ambasadei SUA la Tunis: 3 morţi şi 28 de răniţi




Trei persoane au murit şi 28 au fost rănite în violenţele care au izbucnit vineri după-amiază în jurul ambasadei americane la Tunis, după postarea pe internet a unor secvenţe dintr-un film realizat în SUA şi considerat o blasfemie la adresa islamului şi a profetului Mahomed, transmite AFP.


Doi răniţi se află în stare critică, potrivit aceluiaşi bilanţ provizoriu al Ministerului Sănătăţii. 

Manifestanţii au reuşit în cursul după-amiezii să pătrundă în curtea ambasadei, forţele de ordine părând să nu facă faţă, în pofida tirurilor de somaţie şi a gazelor lacrimogene folosite. 

Protestatarii au atacat şi incendiat şcoala americană de la Tunis, situată la câteva zeci de metri de sediul misiunii diplomatice. 

Potrivit unei ştiri de ultimă oară a AFP, poliţia a reuşit să îi disperseze pe manifestanţi din incinta şi din jurul ambasadei SUA, un calm precar instalându-se în zonă. 

Premierul tunisian Hamadi Jebali, provenit din partidul islamist Ennahda, s-a declarat "profund preocupat de aceste evenimente şi a revenit imediat la Tunis", după ce joi anunţase că în următoarele două zile se va afla în concediu, a transmis agenţia oficială TAP.AGERPRES

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO