» » » Misiunea FMI şi reprezentanţii ministerelor vor analiza sâmbătă scrisoarea de intenţie


Misiunea Fondului Monetar Internaţional /FMI/ şi reprezentanţii ministerelor vor analiza sâmbătă, la Ministerul Finanţelor Publice /MFP/, scrisoarea de intenţie aferentă celei de-a şasea evaluări a acordului dintre România şi instituţia financiară internaţională.

Scrisoarea de intenţie este documentul care concretizează rezultatul rundei de negocieri care a început pe 1 august şi a fost înaintată vineri autorităţilor române, urmând să fie analizată pe parcursul sfârşitului de săptămână. 

Misiunea comună a Comisiei Europene, FMI şi Băncii Mondiale, aflată în această perioadă la Bucureşti, are ca obiectiv evaluarea modului de respectare a angajamentelor din acordul cu aceste trei instituţii la data de 30 iunie 2012. Pentru 30 septembrie va fi o nouă misiune, undeva în jurul sfârşitului lunii noiembrie - începutului lunii decembrie, când se vor discuta în detaliu structura şi politicile aplicabile în bugetul pe 2013. 

La această rundă de negocieri, discuţiile au vizat ceea ce s-a realizat până la finalul primului semestru din 2012 şi obiectivele pe care şi le asumă autorităţile până la data de 30 septembrie 2012. 

În cadrul discuţiilor cu experţii instituţiilor financiare internaţionale a fost agreată rectificarea bugetară, care prevede şi acordarea celei de-a doua majorări a salariilor bugetarilor, a fost revizuită prognoza de creştere economică de la 1,5% la 1,2 % şi a fost acceptată de principiu măsura plăţii TVA la încasarea facturilor. AGERPRES

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO