» » Fermierii si-au infiintat partid pe platforma Partidului Popular



 Petru Done
Agricultorii din Romania au anuntat infiintarea unui nou partid politic, pe platforma Partidului Popular. Principalul obiectiv al noii formatiuni politice a agricultorilor fiind intrarea in Parlament, dupa alegerile din 2 decembrie. Fermieri din toate sectoarele agricole au participat, deja, la Adunarea Generala a Partidului Popular pentru alegerea conducerii si stabilirea obiectivelor acestuia. Initiatorii proiectului sustin ca membrii partidului vor fi in majoritate agricultori, iar la ora actuala formatiunea ar avea citeva mii de sustinatori.

Pina la congresul partidului, care ar putea avea loc in luna septembrie, liderul gruparii este presedintele Asociatiei Crescatorilor de Vaci Holstein-Ro, Costel Caras, probabil viitorul presedinte al acestui partid. Alaturi de numele sau au aparut si cele ale presedintelui Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania, Viorel Matei, al presedintelui grupului de producatori “Legume-Fructe Matca”, Mircea Croitoru, dar si al fermerului bacauan Laurentiu Baciu, presedintele celei mai puternice organzatii profesionale a agricultorilor, Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR). Laurentiu Baciu ne-a declarat, insa, ca nu este membru al partidului pentru ca statutul LAPAR interzice implicarea politica a presedintelui.

“Eu sustin, insa, initiativa – a precizat presedintele LAPAR. Infiintarea partidului este rezultatul unei poilitici agrare care timp de 20 de ani tocmai interesle agricultorilor nu le-a servit. Nimeni din conducerea tarii nu a avut fata de acest sector economic vreo aplecare. Am ajuns la concluzia ca numai formind un partid ne putem apara interesele. Toti politicienii care ne-au condus au facut promisiuni in campaniile electorale, iar noi, agricultorii cu atit am ramas. Scopul partidului este apararea intereselor agricultorilor, intr-un sector dintre cele mai importante in economia romaneasca. Potentialul agricol al tarii noastre poate salva Romania din colapsul financiar in care a intrat. Avem nevoie in acest sector de o strategie normala, croita de oameni care stiu ce-i trebuie agriculturii.

De altfel, ideea infiintarii unui astfel de partid a fost foarte bine primita in mediile in care ne miscam, inclusiv in presa. Este privita ca o speranta, iar eu cred ca chiar va fi o speranta pentru economia nationala, pentru redresarea ei. Romania are potential agricol, doar ca acesta trebuie pus in valoare, trebuie exploatat de profesionisti.”

Infiintarea partidului pe platforma altei formatiuni politice, Partidul Popular, i-a scutit pe fermieri de birocratia si, poate, chiar sicanele care apar odata cu un asemenea demers. Fermierii au vrut sa cistige timp.

Partidul Popular este un proiect lansat in 2005 de omul politic Corneliu Ciontu. Dar, tot, in 2005 infiintarea partidului a fost blocata “in mod abuziv si scandalos” – asa cum sustin membrii lui. Din 2010, insa, initiativa a fost reluata.  ziaruldebacau.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO