» » » S-a dat ordinul de incepere a lucrarilor la Maternitatea Onesti



Reprezentantii Ministerului Sanatatii, ai Primariei Onesti, ai spitalului municipal si ai firmei Conest SA Iasi au participat, ieri, la sedinta de debut din cadrul proiectului privind reabilitarea Maternitatii din Onesti, cu fonduri de la Banca Mondiala.

Sedinta a fost prezidata de Niculina Cozac, inginer rezident la EPTISA Romania SRL, consultantul care monitorizeaza proiectul, ce este derulat de Ministerul Sanatatii, prin intermediul unui UMP (unitate de management a proiectelor cu finantare de la Banca Mondiala), iar firma care executa lucrarile a fost reprezentata de o numeroasa echipa, in frunte cu directorul general Irinel-George Tofan. Executantul a primit, ieri, ordinul de incepere a lucrarilor, si tot ieri s-au discutat aspecte privind organizarea de santier, programul de lucru, modul de comunicare intre parti, asigurarea sanatatii si securitatii in munca, proiectarea si altele.

“Facem eforturi ca proiectul sa se deruleze intr-un timp cit mai scurt, in care sa aducem Maternitate din Onesti la standarde europene”, a precizat Irinel-George Tofan, directorul general al firmei Conest SA Iasi. Desi firma este din Iasi, Irinel Tofan e onestean, iar sotia lui a venit sa nasca la Onesti, in urma cu citiva ani, dupa cum a amintit directorul general de la Conest.

El ne-a precizat ca valoarea proiectului este de aproximativ doua milioane de euro, iar investitia consta in reabilitarea cladirii, inlocuirea instalatiilor electrice, termice si sanitare, precum si realizarea unor linii de oxigen si de azot. Cladirea va fi dotata si cu o centrala termica moderna, iar in salile de operatii se vor amplasa covoare PVC speciale si tapete PVC antibacteriene.

Maternitatea Onesti va ajunge la standarde europene in mai putin de 10 luni

Conform reglementarilor in domeniu, santierul ar trebui deschis in termen de 30 de zile de la primirea ordinului de incepere a lucrarilor, adica pina pe 27 septembrie, dar executantul vrea sa inceapa cu mult mai repede.

“Vom incepe lucrarile de luni, 3 septembrie, si dorim sa finalizam proiectul cu mult inainte de termenul de executie, care este de 10 luni”, ne-a mai spus directorul general de la Conest SA Iasi. Firma a capatat experienta mare in domeniu, dupa ce a modernizat mai multe obiective din Iasi, cum ar fi Maternitatea “Cuza Voda” (proiect de circa 7 milioane de euro), Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” (10 milioane de euro), Centrul Expozitional “Moldova” (9 milioane de euro) sau Universitatea de Medicina si Farmacie (8 milioane de euro). La Onesti, se vor face modernizari doar la sectiile de Obstetrica si Neonatologie, adica numai etajele II, III si IV din cladirea Maternitatii. Celelalte doua etaje, I si V, vor fi reabilitate cu fonduri de la bugetul local, insa abia in 2013.

“Va trebui sa acordam o atentie deosebita si personalului medical, dar si dotarii cu aparatura moderna”, a subliniat medicul Doru Androne, managerul Spitalului Onesti. Proiectul derulat cu fondurile de la Banca Mondiala nu prevede si achizitia de aparatura medicala, pentru care s-a cerut sprijin de la Primaria Onesti. Partile implicate in proiectul derulat la Onesti au stabilit sa se intilneasca in sedinte saptaminale, viitoarea intrunire fiind programata pentru joi, 6 septembrie. La sedinta de ieri au mai participat primarul municipiului, directorii de la spital si personalul tehnic, consilierii locali Stefan Martin si Corina Alexe si reprezentantii presei locale.

George MARTIN
ziaruldebacau.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO