» » » Profesor de matematica retinut pentru spaga

bani-spaga

Acesta a fost prins in flagrant de catre procurorii de la Parchetul de pe lânga Tribunalul Bacau si ofiterii de la Directia Generala Anticoruptie – Serviciul Judetean Bacau, in timp ce primea de la doi elevi suma de 350 de lei pentru a-i trece la corigente. Cadrul didactic a fost retinut pentru 24 de ore, acuzatia fiind de luare de mita.

Profesorul de matematica de la Colegiul Sportiv „Nadia Comaneci” din Onesti, Florin Constantin E., a ajuns in vizorul procurorilor de la Parchetul de pe lânga Tribunalul Bacau in urma cu câteva luni când au primit un denunt in care se facea referire la faptul ca acesta ii forta pe elevi sa mearga la el pregatire ca sa nu-i lase corigenti la materia pe care o preda. „La data de 22 martie, la Parchetul de pe lânga Tribunalul Bacau a fost formulat un denunt cu privire la faptul ca profesorul de matematica E.F.C. constrânge elevii din clasa a IX-a sa efectueze meditatii particulare, la domiciliul sau din Onesti. În mod concret, acesta îi determina pe elevi sa ofere sume de bani saptamânal, cu scopul de a le da note de trecere pentru a nu ramâne corigenti la materia sa”, se arata intr-un comunicat remis de DGA. In baza acestui denunt, anchetatorii au pus la cale un flagrant in cursul zilei de duminica si l-au prins când intindea mâna dupa bani. „Lucratori din cadrul DGA – Serviciul Judetean Anticoruptie Bacau, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Bacau si cu sprijinul de specialitate al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna precum si a Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau l-au surprins pe E.F.C., în timp ce primea de la doi elevi suma de 350 lei, cu scopul de a le asigura promovarea examenului de corigenta, prin punerea la dispozitie a subiectelor rezolvate la materia pe care o preda”, se mai arata in comunicat. Corigenta era programata pentru data de 28 august si pentru suma de bani era ca si trecuta.

Procurorii spun ca au probe

Oamenii legii au efectuat perchezitii la domiciliul acestuia, dar si la colegiul la care acesta profesa. Anchetatorii mai spun ca au destule probe in dosar. „Din probele administrate au rezultat date si indicii temeinice cu privire la faptul ca în perioada aprilie – iunie 2012, inculpatul a pretins si primit diferite sume de bani, în acelasi scop, respectiv de a le remite rezolvarea subiectelor, precum si în scopul notarii corespunzatoare, de la mai multi elevi. Cercetarile continua în vederea lamuririi tuturor împrejurarilor de fapt si stabilirii raspunderii judiciare”, spune si pr. Felix Banila, prim-procuror la Parchetul de pe lânga Tribunalul Bacau. Cadrul didactic a fost retinut pentru 24 de ore sub acuzatia de luare de mita si va fi prezentat judecatorilor cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Profesorul a mai fost implicat in scandaluri

Florin Constantin E. a mai fost implicat intr-un scandal legal tot de meditatiile pe care le tinea la domiciliu contra unor sume de bani si in anul 2009. Atunci, profesor de matematica la Colegiul „Petru Poni” din Onesti, a fost acuzat de aceleasi practici. Mai multi elevi s-au plâns ca erau nevoiti sa dea chiar si 70 de lei pentru o sedinta de pregatire pentru a trece la matematica. Cine nu platea era ascultat si notat cu 2. Consiliul profesoral a decis atunci, prin vot secret, sanctionarea profesorului cu desfacerea contractului de munca, decizie ce a fost contestata la Colegiul Central de Disciplina din cadrul Ministerului Educatiei.

Oficialii de la Inspector asteapta sa fie informati

Contactata telefonic pentru a-si exprima un punct de vedere fata de aceasta situatie, inspectorul general Theodora Sotcan ne-a spus „este adevarat ca a mai fost o problema cu acest cadru didactic acum câtiva ani. A facut contestatie, a câstigat si a ramas in invatamânt. Acum noi nu am primit nicio adresa de la nicio institutie asa ca nu stiu ce s-a intâmplat acolo”, a spus Sotcan.

Florin Constantin E. este fost militar de cariera si a intrat in invatamânt in anul 2006 dupa ce a sustinut examenul de titularizare.  desteptarea.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO