» » » Organizarea referendumului, pe ultima suta de metri



Pregatirile pentru referendumul de duminica, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, au intrat pe ultima suta de metri. Bacauanii vor putea vota in 603 sectii de votare ce vor fi amenajate pe raza intregului judet. Numarul total de buletine de vot este de 661.718, la fel ca al timbrelor autocolant. Totodata au fost pregatite 3.015 stampile de vot cu mentiunea “Votat”, cite cinci stampile de fiecare sectie.

In judet, materialele necesare procesului electoral se vor distribui cu masini care vor fi arondate celor noua trasee, costurile totale ale acestui proces de distribuire fiind de aproape 6.000 de lei. Serviciul de Evidenta a Populatiei va avea un program special simbata si duminica, de la ora 8.00 – 16.00, respectiv 8.00 – 20.00. In aceste intervale orare se vor primi cereri si se vor elibera carti de identitate provizorii.

16 presedinti de sectii de votare, inlocuiti, program de vot extins

Un numar de 16 presedinti de sectii de votare din judet au fost inlocuiti. Motivele principale sint legate de problemele de sanatate, o parte din acestia ajungind sa fie internati in spital, iar altii nu sint in localitate in momentul votului.

Programul pentru referendum, aprobat de Curtea Constitutionala a Romaniei a fost exitins, intre intervalul 7.00 – 23.00. In judetul Bacau nu exista sectii de votare speciale. Prefectul Claudiu Serban a atras atentia in cadrul unei conferinte de presa, de miercuri, ca “impiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la cinci ani si interzicerea unor drepturi”.

Directia de Sanatate Publica Bacau va asigura functionalitatea sistemului de urgenta la capacitate normala pe durata zilei de 29 iulie, cand va avea loc referendumul.

ziaruldebacau.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO