» » » » Fostul șef de la Permise Auto a făcut accident vascular cerebral în închisoare

Virgil Ardeleanu

Virgil Ardeleanu, fostul șef al Serviciului Public Permise Auto Bacău, a făcut accident vascular cerebral în timp ce se afla în închisoarea din Focșani.

El suferea de câțiva ani de diabet, însă detenția i-a agravat starea de sănătate. "Pe data de 12 iunie, Virgil Ardeleanu a fost transferat la spitalul penitenciar Racova", a declarat Georgeta Gură, purtător de cuvânt al închisorii din Focșani.

În urma unei decizii a Curții de Apel Bacău, în luna mai 2011, el a fost încarcerat în Penitenciarul din Bacău. Fostul polițist are de de efectuat trei ani de detenție cu executare deoarece timp de 15 ani a luat șpagă de la instructori și elevii școlii de șoferi, pentru a elibera permise auto.

De acolo a fost transferat la Penitenciarul din Vaslui, iar apoi mutat la Focșani.

Flagrant la Onești

Întregul scandal a izbucnit în 2005, când Asociaţia Instructorilor Auto din Bacău l-a acuzat pe Ardeleanu de luare de mită pentru eliberarea de permise auto în alb. Pe 18 aprile 2008, Ardeleanu a fost prins în flagrant în timp ce primea o şpagă de 2.900 de euro. În plus, în portbagajul maşinii sale se aflau 43.000 de euro alături de un bilet pe care figurau numele unor persoane care urmau să sustină în acea zi examenul pentru obținerea permisului de conducere.

Dosarul, la care au lucrat mai bine de un an ofițerii DGA și procurorii DNA, a ajuns să însumeze peste 2.000 de pagini. După ce recursul său a fost respins de Înalta Curte de casație și Justiție, Virgil Ardeleanu s-a prezentat de bună voie la poliție și a cerut să fie dus în penitenciar. „Ardeleanu l-a căutat pe ofițerul de la compartimentul Urmăriți și Mandate și a cerut să fie dus în penitenciar. Nu a mai așteptat să-l ridicăm noi de acasă", a declarat în urmă cu mai bine de un an, Vasile Oprișan, comandantul Poliției Bacău.

ADEVARUL

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO