» » Patron italian, condamnat la inchisoare pentru moartea unui bacauan

Patronul unei firme de constructii din Italia a fost condamnat la patru ani si doua luni de inchisoare, cu executare, de un tribunal din Sicilia – el a fost gasit responabil de moartea unui bacauan, pe unul din santierele sale – accidentul s-a petrecut in 2006, cind o cladire s-a darimat, iar patronul le-a spus echipelor de salvare ca nu lucra nimeni acolo – sotia bacauanului a mers la politie sa anunte disparitia acestuia si bacauanul a fost gasit in viata dupa doua zile, dar a murit la spital
Un tribunal din Sicilia l-a condamnat pe un patron italian la inchisoare pentru ca acesta a fost gasit vinovat de moartea unui bacauan. Incidentul s-a petrecut in urma cu sase ani, in localitatea Torre di Gaffe, din sudul Italiei. Mircea Spiridon avea 32 de ani si era originar din Bacau. El lucra la renovarea unui bloc, cind acesta s-a prabusit prinzindu-l pe bacauan sub darimaturi.
Echipele de interventie au venit imediat la fata locului, dar patronul firmei de constructii, Antonio Di Vincenzo le-a spus pompierilor ca in momentul producerii accidentului pe santier nu lucra nici un muncitor.
Abia cind sotia lui Mircea Spiridon a vazut ca nu vine acasa si a semnalat politiei ca sotul ei lipseste, echipele de descarcerare s-au intors pe santier si l-au gasit pe bacauan sub daramituri. Mircea Spiridon a fost gasit cu ajutorul ciinilor special dresati sa intervina in astfel de catastrofe. Dupa doua zile sub darimaturi, barbatul era inca viu. La spital medicii i-au amputat picioarele din cauza cangrenei, dar la o ora dupa operatie acesta a murit.
Dupa sase ani, primele sentinte
De atunci, sotia lui, Daniela Paduraru, si-a cautat dreptatea in tribunalele din Italia si abia la sase ani dupa moartea bacauanului au venit primele sentinte. Judecatorii sicilieni l-au condamnat pe Antonio Di Vincenzo, patronul bacauanului la patru ani si doua luni de inchisoare si la un an, cu suspendare, pe seful de lucrari de pe santier, Vincenzo Marchese Ragona.
Patronul italian nu a declarat ca romanul era pe santier in momentul producerii dezastrului deoarece acesta muncea la negru. Italianul s-a aparat in instanta ca nu stia ca romanul este acolo, ca acesta venise dupa niste ustensile de lucru, ca ar fi trebuit sa fie pe alt santier si ca ar fi avut contract pentru ziua respectiva de munca.
Judecatorii nu l-au crezut pe patron, mai ales ca firma care se ocupa de renovarea cladirii avea angajat oficial un singur om, iar acesta nu avea cum sa renoveze 17 apartamente. Procurorii au cerut o pedeapsa de sase ani pentru Di Vincenzo si doi ani pentru Ragona. Patronul italian a fost acuzat de favorizarea imigratiei clandestine, omor din culpa, prabusire din culpa, amenintari si fals.
El a sunat-o pe sotia bacauanului si a amenitat-o sa nu spuna politiei ca Mircea Spiridon lucra pe santierul lui. Dirigintele de santier a fost condamnat pentru ca nu a supravegheat cum trebuie executarea lucrarilor, astfel încit sa fie adoptate toate masurile adecvate pentru asigurarea sigurantei blocului in timpul lucrarilor.
FOTO: Romanul prins sub darimaturi (Sursa: gazetaromaneasca.com)

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO