» » Valerian Vreme, ministrul Comunicaţiilor, despre ACTA: Aş fi ultimul care ar semna cenzura pe internet

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian VremeAutor: Florentina Cioacă


Tratatul ACTA nu aduce nimic nou pentru legislaţia naţională, ci este de fapt o armonizare a luptei împotriva produselor de contrabandă în toate statele semnatare şi nicidecum o cenzură a activităţii pe internet, a declarat astăzi pentru „Adevărul", ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme.



„Nu este vorba de nicio cenzură. Eu aş fi ultimul care ar semna cenzura pe internet. Este de fapt o armonizare a legislaţiei din toate statele semnatare împotriva produselor de contrabandă", a spus ministrul.
Potrivit acestuia, tratatul are 28 de pagini şi doar una dintre ele se referă la mediul virtual.
„În rest, este vorba de tot felul de produse care pot fi obiectul contrabandei: blugi, cafea, alcool, parfum, medicamente. De exemplu, aspirina se vinde pe internet ca la aprozar. În acea pagină în care se vorbeşte despre mediul virtual există şi temerea că s-ar putea strecura un nou filtru, unii îi spun cenzură. Însă eu personal am studiat actul, iar respectivul punct spune că România, dacă vrea, poate să ofere date privind ID-ul de unde s-a făcut o anume tranzacţie pe internet", a mai spus Vreme.
El a explicat că, de exemplu, dacă cineva din Statele Unite vrea să ştie de unde a cumpărat o carte, poate cere acest lucru instituţiilor abilitate din România, iar acestea îşi pot da sau nu acordul.
„La noi există Legea dreptului de autor, Legea nr. 8 din 2004, unde se stipulează foarte clar că instanţele judecătoreşti îşi dau acceptul în astfel de cazuri, deci ele sunt instituţiile abilitate unde trebuie să se adreseze cei care vor astfel de date", a mai afirmat ministrul.
„Deci acest tratat nu vine cu absolut nimic nou pentru legislaţia României. Este de fapt o sincronizare a mai multor ţări în lupta împotriva produselor contrafăcute şi de contrabandă. Cine nu a semnat tratatul? Tocmai Rusia şi China, unde se ştie că există contrabandă la cote înalte", a completat Vreme.
El a amintit că România a semnat acest acord alături de Japonia, SUA, Canada şi alte 20 de ţări europene, iar cele şase din UE care nu au semnat nu s-au opus, ci nu au fost prezente la reuniune.
„Acest acord va fi votat de Parlamentul European, apoi ratificat de Parlamentul României, deci este destul timp să fie modificat, în caz că unii îşi doresc asta. Poate unii vor dori să fim în aceeaşi echipă cu Rusia şi China. Parlamentul va decide", a mai spus Vreme.
http://www.adevarul.ro/financiar/Valerian_Vreme-ministrul_Comunicatiilor-_As_fi_ultimul_care_as_semna_cenzura_pe_internet_0_637136751.html
CITESTE SI

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO