» » Cui foloseste o Opozitie locala dezbinata

Perspectiva alegerilor locale pune in lumina, la Onesti, o Opozitie locala cel putin fragmentata. Intr-o forma sau alta, atât UNPR, cât si PDL sau PNL „mimeaza” un interes particular privitor la alegerile locale, mai exact la oportunitatea „descaunarii” pesedistului Emil Lemnaru din fotoliul de primar. 
Prin candidatii deja anuntati, sau vehiculati in mediul politic, cele trei formatiuni par sa fi devenit victimele unor orgolii politice fatale, in tentativa de a-l schimba din functie pe Lemnaru. Afaceristul Laurentiu Neghina, autoproclamat drept cel mai important candidat onestean de la locale, omul pe care va miza UNPR, are inca probleme nerezolvate cu justitia, urmare a Bacalaureatului de pomina de la Liceul din Podu Turcului. PDL, cu o pozitie inca neclara privitoare la viitorul candidat la Primaria Onesti, pare tot mai tentat sa abandoneze pista ministrului Comunicatiilor, Valerian Vreme. Liderii bacauani ai principalului partid de guvernamânt par sa se fi vorbit intre ei: toti fug de intâlnirea cu electoratul in peisajul localelor, refugiindu-se in colegiile uninominale de la parlamentare. Prin intermediul Mihaelei Badic, un PNL mai curând anemic incearca sa complice si mai mult calculul hârtiei. Fosta presedinta a PNL Onesti si-a anuntat candidatura la fotoliul de primar fara ca partidul s-o nominalizeze, oficial, in prealabil. 
Un vot dispersat la locale, impartit intre trei formatiuni politice care viseaza - fiecare - sa-si aroge meritul de a fi scapat Onestiul de regimul Lemnaru, il poate ajuta chiar pe actualul edil, in conditiile in care alegererile locale se vor desfasura intr-un singur tur de scrutin. Cine doreste sa demonetizeze votul pe care l-ar putea capta un candidat sustinut de intreaga Opozitie locala?
Este evident ca, in actuala arhitectura, cele 3 partide – UNPR, PDL si PNL – tind sa-i faca jocul lui Lemnaru, irosind sansa de a produce schimbarea in Onesti prin sustinerea, neconditionata, a unui candidat comun. Culisele acestei fragmentari de fatada a Opozitiei onestene atesta ca - dupa modelul instituit de municipiul Bacau - in Onesti principalii factori politico-administrativi sunt dispusi sa blatuiasca alegerile. Unii ar urma sa-si mentina pozitia de la vârful administratiei locale, altii pozitia din Parlament.

Lucian Bogdanel

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO