» » S-au impartit doua milioane de lei la 47 de comune

S au impartit doua milioane de lei la 47 de comune

Consilierii judeteni bacauani au aprobat rectificarea bugetului judetului in sedinta extraordinara de ieri – banii incasati din impozitul pe venit au fost impartiti la 47 de comune, care nu au primit pe parcursul anului nici un leu de la Guvern
Consilierii judeteni bacauani au aprobat in sedinta extraordinara de ieri rectificarea bugetului, atit al Consiliului Judetean, cit si al judetului pe anul 2011, precum si repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a sumelor alocate din impozitul pe venit pentru cofinantarea proiectelor de infrastructura locala. Veniturile judetului s-au majorat in urma incasarii unor sume peste cele previzionate, cum ar fi banii incasati din taxele pentru eliberarea autorizatiilor de construire si certificate de urbanism, impozitul pe mijloacele de transport marfa sau taxele incasate din utilizarea drumurilor judetene. La capitolul institutii in subordinea CJ, Ansamblul Busuiocul a avut venituri proprii de 28.000 de lei, ca urmare a depasirii incasarilor la prestari de servicii.
47 de comune au primit bani la rectificare
De la Directia Generala a Finantelor Publice s-a dat la judet suma de 2.000.000 de lei, ce constituie depasirea a ceea ce se estimase ca se va incasa din impozitul pe venit pina la sfirsitul anului. Acestia au fost repartizati in sedinta de ieri, prin hotarirea consilierilor judeteni, pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru sustinerea proiectelor de infrastructura care necesita cofinantare locala. Astfel, banii vor ajunge la 47 de comune, pentru ca orasele nu vor pirmi nimic, deoarece ele au alte posibilitati financiare. Banii alocati pe comuna au fost intre 33.000 si 48.000 de lei. Banii sint o adevarata punte de salvare pentru primarii, care riscau sa piarda proiecte importante. La impartirea banilor s-au luat in calcul proiectele aflate in derulare in comune, precum si banii care au mai fost alocati pina acum, mai ales de la bugetul national. Este stiut faptul ca la ultimele alocari de la Guvern au beneficiat de bani numai comunele pedeliste si la fel s-a intimplat si pe Programul National de Dezvoltare a Infrastricturii.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO