» » Concurs național de șah ”Elisabeta Polihroniade” la Bârsănești

Concursul Național de Șah ”Elisabeta Polihroniade”, eveniment aflat la cea de-a doua ediție, etapa întâi s-a desfășurat pentru prima dată în comuna Bârsănești. Au concurat 70 de copii, cu vârstele cuprinse între 7-115 ani. Acesta s-a desfășurat pe 8-9 noiembrie la Școala Bârsănești. Din partea Federației Române de Șah a participat maestra internațională Elisabeta Polihroniade și arbitrii Haralambie Candea și Radu Cătălin Chirilă. ”Mi-aș dori ca șahul să devină disciplină studiată în școală, pe care copiii, fie ei mari sau mici să poată să o învețe. Eu cred în acest proiect și voi lupta pentru concretizarea lui„ a fost de părere Elisabeta Polihroniade. Cei prezenți la acest eveniment au aflat că invitata de onoare este maestră internaţională la şah, de şapte ori campioană naţională şi membră de onoare a Federaţiei Internaţionale de şah. Elisabeta Polihroniade are şi un titlu de campion olimpic, plus alte patru medalii de argint şi două de bronz la olimpiadele de şah.
Prin implicarea cadrelor didactice de la școală, prin director prof. Beatrice Savin, dar și primarului comunei Bârsănești, Mihai Coman evenimentul s-a desfășurat în cele mai bune condiții. ”Mă bucur să văd atunci când copiii noștri se implică în astfel de activități. Este util pentru ei să învețe, să fie îndrumați în activități educative pentru a se forma corect ca oameni” ne-a declarat primarul Mihai Coman cel care i-a premiat pe elevi.
La clasele I-II pe primnul loc s-a clasat Constantin Daniel Miron-Școala Brătești, pe al doilea loc Răzvan Aioanei-Școala Caraclău, pe al treilea loc a fost Antonio Văleanu-Școala Brătești, iar mențiune a primit Ștefan Racu-Școala Caraclău.
La clasele III-IV pe primul loc a fost Alex Sandu-Școala Brătești, pe al doilea loc Eusebiu-Eduard Radu-Școala Bârsănești, pe al treilea loc Antonia-Maria Dovleag-Școala Bârsănești, iar mențiune a fost acordată Ionuț-Adrian Haraga- Școala Brătești.
La clasele V-VI pe primul loc a fost Petru Crăciun- Școala Bârsănești, pe al doilea loc a fost Florin Lungu- Școala Bârsănești, pe locul trei a fost Ioan-Alex Crăciun- Școala Bârsănești și mențiune Dan-Constantin Petcu-Școala Albele.
La clasele VII-VIII pe primul s-a situat Ștefănel-Florin Stanciu- Școala Bârsănești, pe al doilea loc Cosmin-Gabriel Stanciu- Școala Bârsănești, pe al treilea loc Roxana-Elena Ilie- Școala Bârsănești și mențiune au primit Gabriel Popa-Școala Brătești și Silviu Zgăvârdici-Școala Brătești.
 Dana LUNGU

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO