» » Veste-soc pentru o scoala onesteana

Dimineata zilei de 7 septembrie a adus o veste-soc pentru cadrele didactice ale Scolii cu Clasele I-VIII “Sfantul Voievod Stefan cel Mare” din Onesti, ca aceasta institutie de invatamant va fi comasata cu Colegiul National “Grigore Moisil”. Aceasta veste a venit de la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau chiar in clipele premergatoare desfasurarii consiliului profesoral de la Scoala “Sfantul Voievod Stefan cel Mare”, cadrelor didactice spunandu-li-se ca decizia comasarii cu Colegiul National “Grigore Moisil” a fost luata la 1 septembrie. “Atunci s-a hotarat ca Scoala cu Clasele I-VIII «Sfantul Voievod Stefan cel Mare» din Onesti nu mai are personalitate juridica. Fara sa avem un act oficial, ni s-a spus ca aceasta decizie este a Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Consideram ca este un abuz ca sa anunti prin telefon ca scoala noastra nu mai are personalitate juridica, in conditiile in care la 20 august la intalnirea consiliului profesoral, la care a fost prezent si inspectorul teritorial al ISJ Bacau, prof. Emil Ganea, am hotarat sa fie ales ca director al Scolii «Sfantul Voievod Stefan cel Mare» profesorul Ionel Abaza. Acestuia urma sa i se inmaneze in ziua de 6 septembrie la sediul ISJ decizia de director, dar acest lucru nu a avut loc, cu pretextul ca scoala nu mai are personalitate juridica”, au mentionat nemultumiti profesorii Scolii cu Clasele I-VIII “Sfantul Voievod Stefan cel Mare”.
“Nu ni se pare firesc ca sa nu mai avem personalitate juridica, atat timp cat in toti anii procesul de invatamant aici s-a desfasurat in conditii dintre cele mai bune, avem rezultate de prestigiu la invatatura ale elevilor nostri. Nu am fost deloc consultati in privinta comasarii, nu am stiut nimic despre acest lucru iar Inspectoratul Scolar Judetean nu ne-a cerut parerea. Scoala noastra, care este singura din municipiu pentru care s-a propus comasarea, are un numar de 530 de elevi in timp ce in Onesti sunt scoli cu mai putin de 300 de elevi si care au personalitate juridica. In alternativa comasarii se pot disponibiliza posturile de la secretariat, de la biblioteca scolara si ale personalului auxiliar si chiar pentru noi, cadrele didactice poate fi un pericol acest lucru”, au mai mentionat cadrele 
didactice. Solicitand sprijinul liderului local al Sindicatului Invatamant, prof. Victor Ciochina si a liderului judetean al acestui sindicat, Manole Chiriac, li s-a propus celor 32 de cadre didactice nemultumite de decizia luata de ISJ Bacau o intalnire cu autoritatile locale onestene, scolile neputand fi desfiintate decat prin hotarare a Consiliului Local. Primarul Onestiului Emil Lemnaru a ramas surprins de aceasta decizie a ISJ Bacau si a promis tot sprijinul in demersul cadrelor didactice de la Scoala cu Clasele I-VIII “Sfantul Voievod Stefan cel Mare”, pentru ca aceasta sa nu isi piarda personalitatea juridica. Mentionam ca toate cadrele didactice ale acestei scoli onestene au semnat un protest si sunt hotarate sa lupte pentru a nu fi aplicata recenta decizie a Inspectoratului Scolar Judetean Bacau.
Ion Moraru 


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO