» » Consilierii moinesteni vor sa renoveze un bloc de garsoniere cu 1 milion de euro

Cu 14 voturi pentru si doua abtineri, alesii locali moinesteni si-au dat acordul de principiu pentru contractarea de catre primarie a unui credit de 3 milioane de euro. O treime din imprumut va fi cheltuita cu renovarea unui bloc de garsoniere. 

Initiativa municipalitatii moinestene vizand contractarea unui imprumut de 3 milioane de euro cu maturitate de 20 de ani a trecut fara emotii de votul consilierilor locali. Cu 14 voturi pentru si doar 2 abtineri, alesii si-au dat acordul in vederea contractarii imprumutului de catre Primarie. Sedinta de joi a CL Moinesti a prilejuit mai multe schimburi de replici intre consilieri si oficialii executivului local. Reprezentantii PDL au criticat initiativa conducerii municipalitatii, apreciind - prin vocea consilierului local Ion Raducanu - ca renovarea unui bloc de garsoniere contra sumei de 1 milion de euro ar fi inoportuna. 
"A baga 1 milion de euro intr-o cladire de garsoniere, ocupate de oameni care stim ce au facut in alte cartiere este o risipa de bani. Zicea un coleg ca avem niste interese meschine si ca de aceea ne opunem contractarii creditului. Stim doar ca ne intereseaza soarta orasului si as zice ca interes meschin este sa sari dintr-o barca in alta cand ti se flutura pe la nas un oscior, fie el cat de mic", a declarat Raducanu, cu referire la afirmatiile consilierului local Neculai Avataji (PPPS).
In replica, Avataji l-a trimis la DEX pe Raducanu, afirmand ca alesul pedelist nu a inteles nuanta aprecierilor sale. 
"Discutia din comisii a avut un caracter general. Nu vreau sa acuz, dar eu am spus ca meschin inseamna sa votezi prin nu stiu ce influenta venita chiar din afara orasului Moinesti. Ieri am vorbit despre interese generale. Sa nu ne duca diavolul la rationamente judecate de altcineva", a afirmat, ofensat, Avataji. 

"Nu ati venit cu niciun proiect"

Nemultumit de divergentele aparute intre consilieri cu privire la proiectele ce vor fi finantate prin intermediul creditului, primarul Viorel Ilie (PC) i-a criticat pe alesi, afirmand ca acestia nu s-au inghesuit sa vina cu propuneri de investitii. Edilul a precizat ca lista de proiecte ce urmeaza a fi finantate a fost in discutii mai multe saptamani. 
"Pe lista este ceea ce cred eu ca trebuie facut pentru Moinesti. Tot timpul am venit in fata dumneavoastra sa prezint aceste lucruri. Nu a venit nimeni dintre consilieri cu propuneri pentru lista de investitii. Acum ma acuzati ca nu e aia, nu e cealalta pe lista. Lista a fost tot timpul in discutie. Nimeni nu a venit cu propuneri, sa vad si eu un consilier care sa vina cu o propunere clara de investitie", a criticat primarul Ilie. Aproximativ 1 milion de euro din cele 3 ce urmeaza a fi imprumutate va fi folosit la refacerea unui bloc cu 54 de garsoniere.
Lucian Bogdanel

http://www.desteptarea.ro/consilierii-moinesteni-vor-sa-renoveze-un-bloc-de-garsoniere-cu-1-milion-de-euro.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO