» »Unlabelled » Bogatasii isi scot vilele la vinzare


Bogatasii  isi scot vilele la vinzareCriza se pare ca i-a lovit si pe cei cu dare din mina din Bacau – la anunturile de imobiliare sint prezente tot mai multe vile, pentru care insa proprietarii cer preturi astronomice – cea mai scumpa vila din Bacau ajunge la 900.000 de euro si are zece camere – lista cu cele mai scumpe locuinte ce au fost scoase la vinzare prin agentiile de profil include si casa lui Sorin Ovidiu Vintu sau o locuinta veche din 1965, dar pe care se cere un pret de sase ori mai mare decit valoarea ei
Claudiu TANASESCU, Razvan BIBIRE
Bogatii Bacaului au inceput sa aiba probleme financiare, din cauza crizei. Cel putin, asa ar reiesi la o simpla analiza a anunturilor de pe piata imobiliara bacauana. In utlima vreme au fost scoase la mezat tot mai multe vile, care mai de care mai aranjata, cu conditii de lux, dar si la preturi care nu sint se buzunarele oricui. O vorba romaneasca spune ca “Nu e prost cel care cere, ci acela care da”. In multe cazuri, preturile sar cu totul peste cal, iar daca se compara vilele uneori chiar cu simple locuinte se ajunge la preturi incredibile. Iata un exemplu concludent: pentru o casa batrineasca, situata undeva pe strada Cuza Voda, cu patru camere si 1.000 mp de curte, construita in 1965, proprietarul cere 650.000 de euro, cu 40.000 mai mult decit oferta pentru vila lui Sorin Ovidiu Vintu, de pe strada Alecsandri, cu 14 camere si sapte bai.
Cea mai scumpa vila, 900.000 de euro
Cea mai scumpa vila, scoasa la vinzare pe Internet, ajunge la pretul de 900.000 de euro. Casa are zece camere si zece bai, cu o suprafata construita de 1.100 metri patrati si cu 2.300 metri patrati de teren. Este construita in anul 2000. Fireste, nu puteau lipsi geamurile termopan, utilitatile – gaz, curent, apa, canalizare. Imobilul este insa la rosu, adica nu este tencuit si finisat pe interior. El poate fi usor transformat in hotel, pensiune sau chiar cladire de birouri.
650.000 pentru o relicva de 50 de ani?
Urmatoarea locuinta ca si pret este o casa din ’65. Patru camere, o singura baie, neamenajata, 120 metri patrati suprafata utila si un teren de 1.000 mp de teren. Casa, nemobilata, mai este dotata cu centrala proprie, pe gaz, curent, apa, gresie, faianta sau parchet. Pretul cerut pentru acest imobil construit in 1965 este de nu mai putin de 650.000 de euro. Cel care va achizitiona casa va trebui sa aiba in vedere si o reparatie capitala si o reamenajare a fatadei, vopsita in prezent intr-o culoare nereprezentantiva vechimii casei si zonei. Specialistii spun ca pretul cladirii este cam de sase ori mai mare decit cel real.
Vila lui SOV, abia locul trei
Al treilea loc este ocupat de vila ce apartine controversatului om de afaceri Sorin Ovidiu Vintu. Vila este situata in centrul municipiului Bacau, pe strada Vasile Alecsandri si are 14 camere si sapte bai. Suprafata este de 700 metri patrati, iar curtea masoara si ea 1.733 mp. Sorin Ovidiu Vintu a intrat in posesia locuintei in urma cu 18 ani. Vila a fost construita de tatal lui Lucretiu Patrascanu, in 1936. Edificiul a fost inclus pe lista monumentelor istorice in 1992, exact anul in care a cumparat-o Vintu. In aceasta casa a locuit protipendada regimului comunist din judetul nostru, prim-secretari, printre care Ioan Bogdan Baluta, Alexandrina Gainuse sau Gheorghe Tanase. “Chiar linga imobil este sediul Partidului PDL si sediul Partidului PNL. Deci, pe scurt, cladirea se bucura de o locatie exclusivista intr-o zona predominant comerciala si careia ii poate fi atribuita orice destinatie”, se arata in anuntul de vinzare postat pe Internet. Pretul cerut este de 610.000 euro, in timp ce in anunturile postate in ziare pretul solicitat a fost de 600.000 euro negociabil.
Exista si vile cu iz mediteranean
In zona Energiei se afla o alta vila pe care se cer 450.000 de euro. Casa are parter, un etaj si mansarda, o constructie moderna, din 2004. Are o suprafata utila de 350 mp, suprafata construita de 400 mp, teren de 600 mp si toate utilitatile, de la centrala termica, geamuri termopan, gresie, faianta sau parchet. Vila are sase camere si trei bai. O alta vila, cu iz mediteranean, poate fi achizitionata cu “numai” 400.000 de euro. Ea are o suprafata utila de 400 mp, 1400 mp de teren si este construita in 2008. Este compartimentata in sase camere, doua bucatarii, cinci bai si garaj, dar si curent, apa, canalizare, gaz, centrala proprie si incalzire prin pardoseala. Locatia este pe Calea Moldovei.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO