» » » Orbital Sciences şi-a lansat cu succes prima misiune spre ISS

Societatea americană Orbital Sciences şi-a lansat cu succes joi capsula fără echipaj Cygnus în prima sa misiune de aprovizionare a Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) după o amânare de 24 de ore, potrivit AFP.


Foto: XINHUA FLUX/Stringer 

Racheta Antares cu două trepte care transporta capsula a fost lansată potrivit prevederilor la 13h07 (18h07 GMT) pe un cer senin de la centrul de zboruri din Wallops, situat pe o insulă situată lângă coasta Virginiei. 

Cygnus s-a separat de a doua treaptă a rachetei după 10 minute de la lansare pentru a atinge orbita circumterestră şi a început călătoria pentru a ajunge la ISS duminică. 

În această misiune, Cygnus transportă 1.461 kg de echipamente ştiinţifice pentru experienţe, între care şi unele pentru studierea comportamentului unor furnici în condiţii de microgravitate, precum şi material pentru a cerceta rezistenţa microbiană la antibiotice. 

La sosirea la ISS, duminică dimineaţa, Cygnus va fi apucat de braţul telemanipulator al staţiei, manevrat de doi dintre cei şase astronauţi ai echipajului, pentru a-l ajuta să efectueze andocarea. 

Ocupanţii ISS - trei ruşi, doi americani şi un japonez - vor începe a doua zi să descarce materialele. Ei vor încărca apoi Cygnus cu deşeurile care s-au strâns în staţie. 

Contrar capsulei Dragon a Space X, Cygnus nu poate reveni pe Terra şi va fi distrusă după misiune la intrarea în atmosferă. 

În termenii unui contract de 1,9 miliard de dolari între NASA şi Orbital Sciences, această firmă trebuie să livreze 20 de tone de echipamente ISS în cursul a opt zboruri prevăzute până la începutul 2016. 

Pentru transporturile spre ISS, NASA mai utilizează navele automate europene ATV, precum şi HTV (jaopneză) şi Progress (rusească), care sunt distruse în atmosferă după misiune.AGERPRES/(AS - editor: Lilia Traci)

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO