» » » Canada: primul caz mortal de gripă aviară (H5N1) în America de Nord

O canadiană ce s-a întors dintr-o excursie în China a murit la începutul anului de gripă aviară de tip H5N1, primul caz mortal în America de Nord, a anunţat miercuri ministrul sănătăţii, Rona Ambrose, citată de AFP.


Foto: XINHUA FLUX / Ahmad Kamal 

"Sunt aici pentru a confirma primul caz de H5N1, cunoscută de asemenea sub numele de gripă aviară, în America de Nord", a declarat dna Ambrose. 

Decesul acestei locuitoare din Alberta /vestul Canadei/ este un "caz izolat", a estimat Rona Ambrose, vorbind despre riscuri de transmitere la om "foarte slabe". 

Femeia decedată a început să simtă simptome într-un zbor Air Canada între Beijing şi Vancouver la 27 decembrie. Ea a continuat să călătorească cu un alt zbor cu destinaţia Edmonton în provincia Alberta /vest/. Sănătatea ei s-a deteriorat rapid şi a trebuit să meargă la spital, unde a murit pe 3 ianuarie, a precizat şeful Sănătăţii din Alberta, dr. James Talbot. 

Aproximativ 650 de cazuri de gripă aviară au fost raportate în 15 ţări în ultimii zece ani, cu o rată a mortalităţii de 60 %, a notat el. 

Autorităţile chineze şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ au fost avertizate în legătură cu acest deces, au declarat responsabilii canadieni. 

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO