» » » Iurie Leancă: Republica Moldova nu este gata să se unească cu România



Republica Moldova nu este gata să se unească cu România şi preferă să se integreze în Uniunea Europeană, a declarat, vineri, pentru RIA Novosti, premierul moldovean Iurie Leancă, care a participat la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius.


Foto: XINHUA FLUX / Ye Pingfan 

Întrebat dacă este posibilă o unificare politică a celor două state, Leancă a răspuns: 'Nu, pentru că noi ne fixăm obiective concrete în ceea ce priveşte aderarea Moldovei la UE'. 

Republica Moldova a parafat, vineri, la Vilnius, un Acord de Asociere la Uniunea Europeană. 

'Când vom fi membru al UE, vom face parte dintr-un spaţiu economic şi comercial comun. Nu vor exista frontiere interne. Acesta este obiectivul pe care îl urmărim', a afirmat premierul moldovean. 

Această poziţie este contrară celei exprimate de România care doreşte unificarea cu Republica Moldova, scrie RIA Novosti. Cu această ocazie, preşedintele român Traian Băsescu a declarat, la Vilnius, că unificarea cu Moldova reprezintă una din preocupările majore ale politicii externe a Bucureştiului, mai notează agenţia rusă de presă.AGERPRES/(AS - autor: Argentina Traicu, editor: Tudor Martalogu)

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO