» » » Bacau: Pe urmele afacerilor cu firme-fantomă


Aproape 130 de patroni au intrat în atenţia Fiscului din Bacău.
În primele zece luni acestui an, pe baza informaţiilor deţinute cu privire la operaţiunile desfăşurate pe teritoriul naţional, Compartimentul Judeţean de Informaţii Fiscale Bacău a dat pe mâna anchetatorilor 128 de contribuabili pentru care existau indicii că participă la reţele suspecte de tranzacţionare posibil simulate, respectiv acele firme-fantomă.
Ce-a aflat Fiscul
În urma verificărilor finalizate, inspectorii au descoperit sume suplimentare în urma tranzacţiilor efectuate în cuantum de peste 98 milioane lei, acesta fiind şi prejudiciul pentru care s-au făcut plângeri penale. Principalele nereguli identificate care au condus la stabilirea acestor sume se referă la neevidenţierea integrală a obligaţiilor fiscale în sistemul de evidenţă contabilă, achiziţii de la contribuabilii declaraţi inactivi, refuzul de a pune la dispoziţia organelor de control a documentelor ori retrageri din conturile bancare efectuate de administratorii societăţilor precum şi plăţi diverse pentru care nu s-a făcut dovada înregistrării în contabilitate. Nu lipsesc nici grupurile de societăţi care creează în mod artificial tranzacţii economice şi întocmesc acte care să-i ajute la obţinerea de rambursări ilegale de TVA sau diminuarea obligaţiilor de plată la bugetul general consolidat. (Paula Cristian)
În aceeaşi perioadă s-au înaintat şi 217 plângeri penale, în cuantum de peste 14 milioane lei pentru cei care au săvârşit fapte de nereţinere sau de reţinere şi de nevărsare în totalitate a impozitelor şi contribuţiilor cu reţinere la sursă

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO