» » » 17 morţi şi 32 de răniţi în urma prăbuşirii unui atocar românesc într-o prăpastie din Muntenegru. O aeronavă MApN pleacă să-i aducă pe răniţi


UPDATE 0.50: Raed Arafat a declarat că sunt 17 români decedaţi, alţi 8 se află la terapie intensivă. O aeronovă Spartan va pleca in Muntenegru. 
UPDATE. O aeronavă militară pusă la dispoziţie de MApN este pregătită să plece în Muntenegru pentru a aduce cetăţenii români răniţi în accidentul în care un autocar românesc cu turişti s-a prăbuşit într-o prăpastie, a anunţat ministrul Mircea Duşa.
Ministrul Apărării a precizat că, dată fiind distanţa mare, aceasta este singura posibilitate de a aduce în ţară răniţii.
Mircea Duşă a spus că aeronava este pregătită ca, la solicitarea Celulei de criză, să efectueze zborul către Muntenegru.
Conform lui Duşa, la bordul aeronavei se va afla şi secretarul de stat Raed Arafat, care face parte din Celula de criză convocată de MAE în cazul accidentului din Muntenegru.


Cel puţin 13 persoane au murit, iar alte 32 au fost rănite în Muntenegru în urma prăbuşirii într-o prăpastie a unui autocar înmatriculat în România, a anunţat ministrul muntenegrean de interne, Rasko Konjevic, citat de AP şi AFP.

Ministrul a precizat că autocarul era înmatriculat în România, şi nu în Ucraina după cum eronat anunţase poliţia mai înainte. 'Într-un accident deosebit de grav, 13 persoane au murit, iar 32 au fost rănite. Viaţa a şapte persoane este ameninţată', a declarat Konjevic reprezentanţilor presei aflaţi la locul accidentului.

Demnitarul muntenegrean a adăugat că mai multe echipe de prim-ajutor continuau să scoată pasagerii dintre resturile autocarului într-un loc cu acces deosebit de dificil. El nu a precizat cetăţenia victimelor accidentului.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea montană, la circa 30 de kilometri nord de capitala Podgorica. Răniţii au fost transportaţi la spitale din capitala Muntenegrului. 'Majoritatea persoanelor acccidentate suferă răni foarte grave. Printre acestea se află şi un copil', a menţionat un cadrul medical de la un spital din Podgorica, Vladimir Dobricanin, la postul naţional de televiziune RTGC.

Autocarul a derapat pe un pod la Zdijelo, în apropierea mănăstirii Moraca, şi s-a prăbuşit 40 de metri într-o prăpastie.

Accidentul s-a produs în jurul orei 15.00 GMT (18.00, ora României).

Această şosea strâmtă ce duce spre coasta adriatică a Muntenegrului este extrem de periculoasă şi cauza a frecvente accidente rutiere. AGERPRES / (AS - editor: Alic Mîrza)


Martor ocular: În momentul accidentului şoferul conducea un pic mai repede (presa muntenegreană)


n momentrul în care s-a petrecut tragedia, şoferul conducea prea repede, a declarat pentru ziarul Vijesti din Podgorica, Carmen Dorobeţ din Bucureşti, internată la secţia de ortopedie din centrul clinic din capitala muntenegreană. Cel puţin 13 persoane au murit, iar alte 32 au fost rănite în Muntenegru în urma prăbuşirii într-o prăpastie a unui autocar înmatriculat în România, a anunţat, duminică, ministrul muntenegrean de interne, Rasko Konjevic.

Potrivit ziarului Vijesti, numărul victimelor este 15, iar potrivit agenţiei sârbe Tanjug - 16. Autocarul, cu 46 de persoane la bord, a intrat în Muntenegru prin punctul de trecere a frontierei Dobrakovo în jurul orei locale 15 (16 ora României), iar incidentul a avuit loc în jurul orei locale 17 (18 ora României), pe drumul Podgorica-Kolašin, în zona mănăstirii Morača. Carmen Dorobeţ a spus că turiştii români trebuia să rămână în Muntenegru cinci zile.

Ambasadorul României la Podgoriţa, Mihail Florovici, a spus că aceasta este o mare tragedie. El i-a mulţumit localnicilor care au ajutat pentru salvarea turiştilor şi celor care au donat sânge pentru cei răniţi. La spitalul unde sunt internaţi cei răniţi a venit premierul muntenegrean, Milo Đukanović, care şi-a exprimat condoleanţe ambasadorului României. Premierul Serbiei, Ivica Dacic, a oferit autorităţilor muntenegrene ajutorul ţării sale.

Muntenegru este o ţară cunoscută cu şoselele ei periculoase şi prăpăstiile adânci. În anul 2004, într-o tragedie similară şi-au pierdut viaţa 12 copii bulgari după ce autocarul lor s-a prăbuşit de 15 metri înâlţime în râul Lim din Muntenegru. În total, au fost salvate 38 persoane dintre cele aflate la bord datorită, în primul rând, localnicilor care au reuşit să scoată mulţi copii din apele râului. AGERPRES (AS - autor: Ivan Radev, editor: Alic Mîrza)




About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO