» » » Febra plecărilor îi decimează partidul lui Dan Diaconescu



După ce a rămas fără OTV, Dan Diaconescu e pe cale să rămână şi fără senatori şi deputaţi. Partidul Poporului se integrează în USL bucată cu bucată, la nici şase luni de la alegeri, unul din opt parlamentari aleşi pe lista PPDD dându-şi demisia şi orientându-se către putere. Între ultimii plecaţi: liderul deputaţilor pepededişti Radu Popa care a fost excluspe motiv de "colaboraţionism" cu alte partide. Pe listă, şi fostul şef al senatorilor PPDD, Tudor Barbu, pe care liderul de grup Haralambie Vochiţoiu îl dă plecat ca sigur. "Încă nu a făcut-o, dar o face în curând. PPDD nu se destramă, este încă un partid tânăr, acum a făcut pojar, dar o să ajungă la adolescenţă şi apoi o să se maturizeze", a declarat Vochiţoiu, comentând că Popa şi Barbu "au avut foarte mari aşteptări şi acum sunt dezamăgiţi".
"Nu e vorba de o plecare a mea din PPDD azi, ci de o discuţie pe tema mişcărilor pe care partidul le va face în următoarele zile", a revenit Barbu cu precizări alături de Dan Diaconescu, venit de urgenţă la parlament să calmeze spiritele. "E un plan al lui Ponta şi al altor ciocoi de a distruge şansa adevăratei opoziţiei. Acum le-am organizat un flagrant, vedeţi că nimeni nu pleacă. Nu are Ponta nici bani nici funcţii ca să cumpere parlamentarii noştri. Sunt singurii uniţi din parlament, sunt excepţionali. Încercăm să fim un partid perfect, mai avem şi noi uscături, dar ne străduim", a susţinut Diaconescu. 
Cum arăta Parlamentul după alegeri şi cum arată acum
În total, opt parlamentari din cei 68 aleşi sub sigla PPDD au plecat din partid din decembrie până acum. Mihai Cristian Dănuţ, Moldovan Ioan şi Coman Gheorghe au mers la PC, Nicoară Romeo Florin a ales PNL, iar Bucur Constantin-Alin, Cezar Cioată şi Tararache Mihai au rămas, pentru moment independenţi. Nici Radu Popa nu a făcut oficial vreo opţiune, ultimul susţinând că are oferte de la PSD.
De altfel, chiar şeful social-democraţilor, Victor Ponta, a admis că va colabora cu foştii pepededişti, chiar dacă aceştia au în intenţie să rămână în grupul independenţilor din parlament. "V-aş minţi dacă v-aş spune că nu ştiu despre acest lucru. Am cunoştinţă, am vorbit cu Radu Popa şi cu mai mulţi deputaţi PPDD. Sunt dispus să discut cu ei pe probleme importante, voi colabora cu ei, nu cu Dan Diaconescu pentru că ştiţi conflictul meu cu el", a declarat Ponta.
În afară de pepededişti, puterii i s-au alăturat şi trei pedelişti, Irimie Vicenţiu şi Ion Cupă alegând PC şi Mihai Stănişoară alăturându-se PNL. Alţi doi parlamentari PDL, Valerian Vreme şi Mihaela Stoica, au demisionat din partid, rămânând deocamdată independenţi.
Per total, 8 la sută dintre parlamentarii opoziţiei au trecut în tabăra puterii în mai puţin de şase luni.
Plecările din opoziţie au adus un procent în plus puterii, ca reprezentare în parlament. USL a compensat cele două demisii din parlament, Dan Voiculescu şi Dan Radu Ruşanu, cu cele şapte achiziţii din tabăra opoziţiei, având în acest moment 400 de parlamentari din 585. Cu sprijinul minorităţilor, USL controlează 71% din Parlament în momentul de faţă.

Mai multe in GANDUL

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO