» » » Retrocedările, afaceri de milioane pentru samsari


Premierul Victor Ponta a anunțat că restituirea imobilelor naționalizate a alimentat mafia samasarilor, din cauza neregulilor din perioada anterioară, pentru că numeroasse persoane fizice au cumpărat pe sume modice drepturi litigioase, în schimbul cărora au primit milioane de euro. Acești oameni ar fi plătit 1,5 milioane de dolari pentru achiziția locuințelor și au obținut despăgubiri în valoare de 128 de milioane de euro.
Primul ministru a exemplificat această situație negativă pentru statul român prin cazul înregistrat la Primăria Câmpia Turzii, unde fostul proprietar a cesionat dreptul către o persoană fizică în martie 2010 contra sumei de 500 de mii de euro. Persoana respectivă a obținut titlul de despăgubire după doar două luni, primind peste 20 de milioane de euro, adică 400.000 de euro un hectar.
ANRP va verifica restituirile făcute în Guvernele anterioare
Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) s-a angajat să verifice modul în care au fost efectuate restituiri în natură în timpul guvernărilor anterioare. Victor Ponta a declarat că au fost soluționate 27.315 de dosare, urmând ca alte aproximativ 200.000 de dosare cu titlu de despăgubire pentru imobilele naționalizate să fie rezolvate. Soluțiile de până acum nu au favorizat proprietarii, ci au ajutat o mafie a samsarilor, potrivit Guvernului României, întrucât ponderea reală a foștilor proprietari este foarte mică față de cei care dețin drepturi litigioase.


citeste integral pe ZIUAnews.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO