» » » » Umbrărescu, un miliard de euro din afaceri cu asfalt



Supranumit „Împăratul asfaltului”, Dorinel Umbrărescu a plecat de jos şi a reuşit să devină unul dintre milionarii României. Cele două firme de construcţii ale omului de afaceri au pus asfalt de peste un miliard de euro în ultimii şase ani

Dorinel Umbrărescu a reuşit să încheie cu statul cele mai bănoase contracte dintre toţi „Regii asfaltuluiConstructorul băcăuan controlează două firme care au reuşit să câştige întotdeauna cele mai „grele contracte”, cum le numesc drumarii, adică pe cele cu o valoare foarte mare, de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

În perioada 2007 - 2012, în conturile Spedition UMB şi Tehnostrade SRL au intrat peste un miliard de euro sub formă de plăţi efectuate de CNADNR. 2009 a fost „anul de aur” pentru Umbrărescu: a încasat 440 de milioane de euro , fără TVA. Ce-i drept, este unul dintre puţinii constructori care nu au depăşit cu mult termenele de finalizare stabilite cu statul, în ceea ce priveşte modernizarea şi construirea de drumuri naţionale şi autostrăzi. Dar nici nu a ieşit din tiparul asfaltatorilor români: a cerut şi el acte adiţionale la contractele aflate în derulare cu CNADNR.

Ceea ce înseamnă bani suplimentari faţă de sumele stabilite iniţial prin contract. Cel mai mediatizat contract al său cu statul a fost cel de reabilitare a Drumului Naţional 7, tronsonul Nădlac - Sebeş, care a fost un fiasco: Umbrărescu a garantat lucrarea pentru zece ani. După nici un an, milioanele de euro s-au „transformat” în gropi. 

Mai vrea un miliard de euro

MOMEALĂ CU PREŢURI MICI

Firmele lui Umbrărescu au depus documentaţii la licitaţiile pentru atribuirea lucrărilor de construire a Coridorului Pan-European IV. Dacă va fi declarat câştigător, Dorinel Umbrărescu va obţine contracte la construirea coridorului Arad-Bucureşti- Constanţa, în valoare de peste un miliard de euro.
Numai că, în prezent Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor obligă Compania Naţională să reevalueze ofertele firmelor Spedition UMB şi Selina-Doprastav- Sodi (partenera lui Umbrărescu) pe motiv că oferea preţuri prea mici. Aceasta e reţeta: oferi puţin iniţial, apoi, prin contracte adiţionale, obţii sume suplimentare, mult peste oferta iniţială a concurenţei.


Citiţi mai mult: AICI sunt BANII dumneavoastră. Umbrărescu - „Mogulul drumurilor” | SERIAL EVZ - Transporturi > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/aici-sunt-banii-dumneavoastra-umbrarescu-mogulul-drumurilor-serial-evz-1023652.html#ixzz2KqeJl29n 
EVZ.ro 



About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO